5 tapaa, joilla selviät syksyn poikkeuksellisen rajusta flunssakaudesta

Uutisarkisto

2022

5 tapaa, joilla selviät syksyn poikkeuksellisen rajusta flunssakaudesta

Koronapandemian aikana monet ovat ottaneet virusta vastaan rokotteen ja pysytelleet muutenkin omissa oloissaan. Se on auttanut muodostamaan kattavan suojan koronaviruksen lisäksi muiden, flunssakaudelle tyypillisien tautien leviämistä vastaan. Kun kouluihin ja työpaikoille aletaan palata ilman kasvomaskeja, monien tautien leviävyys uhkaa moninkertaistua.

Flunssakauden vitsaukset palaavat parrasvaloihin pahempina kuin koskaan

Koronavirus on ollut kaiken tartuntatautiuutisoinnin keskipisteenä viimeiset kolme vuotta, ja se on saanut aikaan huolestuttavan lieveilmiön: moni muu, syksyllä suomalaisia petiin kaatava tauti on päässyt vaivihkaa unohtumaan. Niitä ovat esimerkiksi RS-virus, influenssa ja parainfluenssa.

Flunssakauden kokonaistilannetta arvioidessa on syytä muistaa yksi perustavanlaatuinen seikka: kerran sairastettu tauti voi antaa immuniteetin korkeintaan muutamaksi vuodeksi. Toisin sanoen, jos olet sairastanut esimerkiksi influenssan juuri ennen koronapandemian alkua etkä ole ottanut sitä vastaan viime aikoina rokotetta, saatat olla juuri nyt paljon alttiimpi uudelle tartunnalle.

Kun tämä yhdistetään laajempaan tilannekuvaan, jossa palaamme päiväkoteihin, kouluihin ja työpaikoille – ilman maskeja ja rokotteita – ainekset tavallista ärhäkämmälle flunssakaudelle ovat koossa.

Terveenä pysyminen kysyy hyvää vastustuskykyä

Monista meistä alkaa tuntua, että jonkinlainen tautiaalto on jo jonkinlainen uusi normi, eikä yhteiskunta tahdo päästä jaloilleen, vaikka käyttöön otettaisiin minkälaisia keinoja hyvänsä. Se on onneksi kuitenkin väärä käsitys, ja tautikierre on mahdollista pysäyttää. Kaikissa tilanteissa, joissa ilmateitse tai pintojen kautta virukset pääsevät siirtymään ihmisistä toisiin, terveenä pysymiseksi tarvitaan hyvää vastustuskykyä. Talvella herkästi kuivuvat limakalvot ovat myös yksi osasyy sairastelulle.

Vastuskykyä koetellaan jokapäiväisessä elämässä harrastuksista ruokakauppareissuihin, mutta huolehtimalla sisäilman puhtaudesta mahdollisimman monessa tilanteessa, sairauksia aiheuttavien, ilmassa leijailevien patogeenien määrä saadaan minimoitua. Se tarkoittaa helpompaa syksyä sinulle, perheellesi ja työyhteisöllesi.

Perehdy alta 5 tapaan, jolla aidosti puhdas ilma auttaa sinua selviämään flunssakaudesta voittajana!

5 tapaa laittaa tautikierteelle stoppi

HUS:n infektiolääkäri Veli-Jukka Anttila kertoo, että hurjan oloisesti lisääntyvään sairasteluun vaikuttavat pandemian jälkeinen, pikkuhiljaa normaaliin päiväjärjestykseen palaaminen ja koronasuojaustoimenpiteiden päättyminen, kuten kontaktien rajoittaminen ja maskien käyttö.

Perushygienian ylläpidon lisäksi kultaakin kalliimpaan asemaan nousee terveellisestä ja puhtaasta sisäilmasta huolehtiminen työpaikoilla, kodeissa ja liiketiloissa. Käy alla oleva lista läpi ja pohdi, voiko UniqAirin ilmanpuhdistin olla ratkaisu loputtomilta tuntuviin tautikierteisiin.

UniqAir Pro: Ilmanpuhdistin yrityksiin ja julkisiin tiloihin
UniqAir Uniq: Ilmanpuhdistin koteihin ja pieniin toimitiloihin

1. Hengitystietaudit altistavat helposti muillekin taudeille – minimoi riskit puhtaalla sisäilmalla

Toisille keuhkojen rakenteelliset ongelmat aiheuttavat helpommin esimerkiksi keuhkokuumetta. Niille ei voi usein paljoakaan, mikäli kyse on perinnöllisistä muutoksista. Moni ei kuitenkaan tiedä, että myös esimerkiksi astma voi aiheuttaa sen, että tavallisenkin flunssan jälkitautina voi tulla ikävä bakteeritulehdus.

Täytyy siis olla keino, jolla astman kaltaisiin hengitystiesairauksiin sairastuminen saadaan minimoitua. Yksi tyypillisimmistä tavoista sairastua on kotien ja työpaikkojen kosteus- ja homevauriot, VOC-yhdisteet ja allergeenit. Kinkkisiä näistä taudinaiheuttajista tekee se, että useissa tapauksissa niiden vaikutukset terveyteen huomataan vasta sitten, kun tauti on ehtinyt jo puhkeamaan.

👉 Vastaisku hengitystiesairauksien kehittymiselle löytyy turvallisesta ja kotimaisesta UniqAir-ilmanpuhdistimesta. Se puhdistaa huoneilmasta lähes 100-prosenttisesti kaikki hengitystieoireita aiheuttavista epäpuhtauksista.

Täältä lisälukemista aiheesta: Sisäilmaongelmista eroon: näin ilmanpuhdistin pitää epäpuhtaudet poissa elimistöstäsi

2. Rasitus ja stressi laskevat vastustuskykyä – huolehdi kehon palautumisesta

Anttila muistuttaa, että vastustuskyky on monimutkainen ja yksilöllinen ominaisuus, johon vaikuttaa moni tekijä, joista tärkeimpiin kuuluu jatkuva stressi ja väsymys. Sinustakin on saattanut tuntua joskus siltä, että kovan työpuristuksen jälkeen kehosi oirehtii kuin flunssassa.

Se ei ole pelkkää kuvitelmaa, vaan tutkimus osoittaa stressin nostamien kortisoliarvojen laskevan luonnollisten tappajasolujen syntymistä, joka puolestaan laskee kehosi luontaista kykyä pitää pöpöt loitolla. Kun esimerkiksi toimistolle paluu saattaa jo itsessään tuntua hieman stressaavalta, syksylle ominaiset kiireet niin töissä kuin kotona saattavat aiheuttaa pitkittyneen tilan, johon valtoimenaan liikkuvat taudit pääsevät iskemään.

👉 Palautumiseen tarvitaan puhdasta sisäilmaa, jota eivät pilaa sisälle kantautuvat ruoanlaiton käryt, liikenteen saasteet tai tupakansavu. Kehosi palautuu parhaiten, kun huolehdit kotisi tuuletuksen lisäksi sen puhdistamisesta kaikista haitallisista yhdisteistä ilmanpuhdistimen avulla.

Lisää aiheesta täältä: ”Ei yhtään sairaspäivää!” – UniqAirin ilmanpuhdistimet auttoivat pitämään Suomen edustajat terveinä Tokion olympialaisissa

3. Anna ilmanpuhdistimen suodattaa ilma epäpuhtauksista, niin elimistösi ei tarvitse sitä tehdä

Tiesitkö, että maksasi on varsinainen mikrobien tehosuodatin? Maksassa olevat syöjäsolut takaavat sen, että tauteja aiheuttavat mikrobit eivät pääse imeytymään suoliston kautta elimistöösi ja aiheuttamaan siellä hyvinvoinnillesi hallaa.

Maksan hyvinvointiin vaikuttaa elämäntyylin, sairauksien ja ympäristön lisäksi moni muukin tekijä, mutta on tärkeää, että pyrit huolehtimaan sen hyvinvoinnista mahdollisimman monella osa-alueella. Jos sinusta tuntuu, että jokin tauti pääsee aina yllättämään, vaikka toimit flunssakauden aikana kaikkien ohjeiden mukaisesti, kannattaa maksan hyvinvointiin kiinnittää erityistä huomiota.

👉 Jos maksasi joutuu tekemään puhdistustyön, rasitat kroppaasi huomaamattasi. Ottamalla sen sijaan käyttöösi tehokkaan ilmanpuhdistimen mikrobit puhdistuvat ilmasta jo, ennen kuin ne päätyvät kehoosi.

Lue lisää: UniqAir: Testattua huipputeknologiaa

4. Jos haluat pysyä terveenä, ilmasta on puhdistettava muutakin kuin flunssavirukset

Tottahan se on – kun flunssakausi jyllää, on liki mahdotonta välttää jokaista ympärillä tapahtuvaa pärskyä ja köhäisyä, vaikka olisi kuinka varovainen. Jokaisessa aivastuksessa ilmoille vapautuu 10 000–100 000 tartuttavaa mikrobia, jotka leijailevat ilmassa ja päätyvät helposti limakalvoillesi hengitysilman mukana.

Ota huomioon, että et voi vältellä ilmasta vain yhtä tiettyä taudinaiheuttajaa. Tautia aiheuttavia patogeeneja on niin monta, että ainoa oikeasti toimiva ratkaisu on puhdistaa ilma niin kattavasti, kuin mahdollista. Siihen tarvitaan ilmanpuhdistimelta poikkeuksellista suodatus- ja huuhtelukykyä, jonka tulee olla tieteellisillä testeillä todistettu.

👉 UniqAirin ilmanpuhdistimet puhdistavat ilmasta epäpuhtaudet kaikista tehokkaimmin niiden kolmivaiheisen suodatusteknologian ja huippuluokan erottelukyvyn ansiosta. Siten tartuttavat patogeenit voidaan puhdistaa nopeasti ja turvallisesti luokkahuoneista, kodeista ja työtiloista.

Lue lisää täältä: Ilmanpuhdistajalla bakteerit ja virukset tehokkaasti kuriin!

5. Valitse ilmanpuhdistin, jonka suodatustekniikka on tutkitusti turvallinen ja tehokas

On tärkeää muistaa, että markkinoilla liikkuu nyt paljon erihintaisia- ja -laatuisia ilmanpuhdistimia. Kun valitset ilmanpuhdistinta tulevalle syyskaudelle, muista valita oikeasti turvallinen ja tehokas ilmanpuhdistin, ja jätä liian hyvältä tuntuvat markkinointipuheet omaan arvoonsa. On hyvä tietää, että pahimmassa tapauksessa ilmanpuhdistimien puhdistusprosessin yhteydessä saattaakin muodostua elimistölle haitallisia aineita, kuten otsonia.

👉   UniqAir on tutkitusti turvallinen ja tehokkain tapa puhdistaa huoneilmaa. Lue lisää puolueettomista testituloksista täältä!

Älä jää siis arvailemaan, vaan ota UniqAir Pro 2 viikon ajan sitoutumattomalle testijaksolle täältä!

Koteihin ja pienempiin toimitiloihin sopii täydellisesti puolestaan UniqAir Uniq -ilmanpuhdistin – vain 45,89 €/kk!

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää