Case Gradia: UniqAirin avulla ongelmakohde sai vuoden lisää peliaikaa

Sisäilmanpuhdistimet antavat lisäaikaa päätökselle - Artikkelit - UniqAir

Uutisarkisto

2022

Mitä tehdä, kun jatkuvasti käytössä olevassa tilassa on sisäilmaoireilua, korjaustoimet eivät auta ja muutto uusiin tiloihin edessä vasta kuukausien kuluttua? Gradiassa oltiin jo nostamassa kädet pystyyn kunnes viimeisenä keinona päätettiin koittaa UniqAirin ilmanpuhdistimia.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian vanhassa peruskorjausikään tulleessa rakennuksessa ilmeni oppilaiden keskuudessa silmä- ja hengitystieärsytystä. Rakennuksessa päätettiinkin tehdä sisäilmaan liittyvä kuntotutkimus, jonka mukaan tilan rakenteista löytyi oireilua aiheuttavia rakennusteknisiä ongelmia.

- Edessä olisi ollut korjauksia, jotka olisivat olleet erittäin vaikeita toteuttaa tilan ollessa jatkuvasti opetuskäytössä, taustoittaa Henri Kemppainen, Gradian rakennuttajapäällikkö.

Kemppaisen mukaan tilassa koitettiin muun muassa ylipaineistusta, mutta se ei tuonut toivottua lopputulosta - henkilökunnan ja oppilaiden oireilu jatkui. Tilanne oli todella haastava.

- Olimme jo nostaa kädet pystyyn. Päätimme vielä kuitenkin kokeilla viimeisenä keinona ilmanpuhdistimia, jotta kyseistä rakennuksen osaa saataisiin tekohengitettyä. Tiesimme jo siinä vaiheessa, että tarvitsemme väliaikaisen ratkaisun, koska toiminta siirrettäisiin toiselle kampukselle.

Laitteet toimitettiin todella nopeasti

Kemppainen kartoitti ilmanpuhdistintarjontaa ja lähetti UniqAirille viestiä ongelmasta. Alueen asiakkuuspäällikkö Panu Parviainen vastasi Kemppaiselle heti.

- Kävimme keskustelut laitteiden määrästä ja suodattimien vaihtoväleistä. Kohde ei ollut helpoimmasta päästä, sillä tila on oppilaskäytössä oleva elintarvikekonditorio, jossa jauhot pöllyävät.

Kemppainen sanoo laitteiden tulleen seuraavana päivänä ja ne saatiin heti toimintaan, sillä ilmanpuhdistimien käyttöönotto ei vaadi asennustöitä. Pelkkä verkkovirta riittää.  Hän toteaa myös asiakaspalvelun olleen erinomaista.

- Tarve laitteille on ollut määräaikainen ja olemme edenneet kuukausi kerrallaan. UniqAirin helppo tavoitettavuus on tehnyt yhteistyöstä todella vaivatonta ja asiakkuudesta on huolehdittu hyvin. Hintakin oli hyvin kilpailukykyinen, että näilläkin perusteilla voin lämpimästi suositella.

- UniqAirin avulla saatiin vuosi pelattua lisäaikaa. Ja olisin ehdottomasti valmis käyttämään heitä tulevissakin tarpeissa.

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia uudistaa oppimista ja työelämää. Gradiassa on opiskelijoita 21 000 ja henkilöstöä 1100. Liikevaihto vuonna 2020 oli 101 miljoonaa euroa. Lisätietoa Gradiasta

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää