Case OP Rautalampi: Tutkimustulokset ja teknologia vakuuttivat

Uutisarkisto

2022

Rautalammin Osuuspankki hankki alun perin ilmanpuhdistimet koronan takia, mutta laitteet jäivät vaikka epidemia laantui.

Ensi alkuun korona hätkähdytti. Rautalammin Osuuspankin toimitusjohtaja Esko-Pekka Markkanen kertoo miettineensä kaikki suojautumiskeinot tarkkaan läpi: hankittiin pleksilasit ja desinfioimisaineet.

Sitten mieleen muistui myös artikkeli suomalaisesta UniqAirista ja siitä, kuinka sen ilmanpuhdistimilla sisäilman viruskuorma pienenee.

- Ajattelimme, että ilmanpuhdistimesta voisi olla aivan todellista hyötyä.

Pian valinta oli selvä, sillä Markkaselle eri tutkimus- ja testaustulokset olivat päätökseen sysääviä argumentteja. UniqAir onkin antanut laitteitaan ahkerasti tutkimuksiin. Niitä on testannut niin VTT, Työterveyslaitos, Ilmatieteen laitos kuin uusimpana saksalainen TÜV, jonka virustutkimus tehtiin aidossa ympäristössä ydinvoimaloiden vuotomittauskriteereillä.

On tärkeää, ettei puhdistusprosessissa synny ilmaan haitallisia sivutuotteita

- Halusimme laatua. On tärkeää, että ilmanpuhdistin käyttää kolmivaiheista suodatusteknologiaa eikä puhdistusprosessissa synny ilmaan haitallisia sivutuotteita, Markkanen kuvailee.

Hän sanoo päätöksen syntyneen nopeasti ilman epäröintiä.

- On huomattavasti helpompaa tehdä päätös kun se pohjautuu vakuuttavaan tutkimustietoon. Markkinoilla on paljon laitteita, joiden teknologiasta ei voi mennä takuuseen.

Pian hän olikin jo yhteydessä UniqAirin asiakaspalveluun.

Järeä PRO, elegantti Uniq

Nyt Osuuspankissa ilmaa puhdistivat järeä UniqAir PRO asiakastiskin vieressä ja erillisessä kokoushuoneessa pöhisee elegantti Uniq.

Markkanen kertoo asiakkaiden olleen kiinnostuneita laitteista ja vastaanotto on ollut erittäin suopea. Sama pätee henkilökunnan aatoksiin.

- Pankki on katutasossa ja laite on tuonut helpotusta myös keväisin pöllyävään katupölyongelmaan.

Entäpä itse osto ja palvelu?

Markkanen toteaa kaiken sujuneen erittäin hyvin ja alueen myynnistä vastaavan asiantuntijan Panu Parviaisen hoitaneen koko prosessin jouhevasti ja ammattitaidolla.

-  Päädyimme vuokrauksen jälkeen ostamaan molemmat laitteet omiksemme ja aiomme jatkaa käyttöä. Kaikki on rullannut oikein hyvin.

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää