Epäpuhtaudet sisäilmassa maksavat yrityksille jopa 650 miljoonaa euroa vuodessa – näin voit parantaa tilannetta heti

Uutisarkisto

2022

Epäpuhtaudet yrityksen huoneilmassa aiheuttavat työntekijöille erilaisia oireita hetkellisestä ärsytyksestä pitkäaikaisiin hengitystiesairauksiin, kuten astmaan. Tilanne pääsee usein pahenemaan jo siitä syystä, että oireiden ilmaantuessa monet lievittävät oloaan käymällä esimerkiksi kahvilla tai nopealla happihyppelyllä ulkoilmassa. Tauko tarjoaa hetkellisen helpotuksen akuutteihin oireisiin, mutta on kokonaisvaikutukseltaan auttamattoman riittämätön.

Huoneilmaongelmien hoitamisen riittämättömyydestä kertoo tutkimus, jonka mukaan epäpuhtauksien aiheuttamat oireet työpaikoilla maksavat pelkästään heikentyneen työtehon vuoksi peräti 650 miljoonaa euroa vuodessa. Kun laskuun lisätään vielä terveydenhuollolle koituvat kustannukset, nousee itse lasku yli miljardiin euroon vuodessa. Oletko pohtinut, millaisia euromääräisiä säästöjä sinun yrityksessäsi voitaisiin saavuttaa, jos toimitilojesi sisäilma olisi terveellisempää ja kaikille parempaa hengittää?

Olemme koonneet alle tuoreimpaan tieteelliseen tutkimukseen perustuvan tietopaketin siitä, kuinka heikko sisäilma vaikuttaa yrityksen työntekijöiden kognitioon, eli kykyyn tehdä työtä parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi saat tärkeitä vinkkejä siihen, kuinka voit ryhtyä puhdistamaan yrityksesi sisäilmaa epäpuhtauksista ja parantamaan henkilöstösi hyvinvoinnin lisäksi yrityksesi tuottavuutta!

Epäpuhtauksien vaikutukset ovat merkittäviä kaikenikäisten työkykyyn

Yhdysvaltalainen kansanterveyden tutkimukseen erikoistunut yliopisto Harvard T.H. Chan School of Public Health julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan erityisesti heikko ilmanvaihto ja pienet, keuhkorakkuloihin kulkeutuvat PM 2.5 -partikkelit aiheuttavat merkittäviä negatiivisia vaikutuksia kognitioon, eli kansankielisesti ihmisen kykyyn käsitellä tietoa.

Mutta mitä se sitten tarkoittaa käytännössä esimerkiksi toimistossa työskentelevän tietotyöläisen näkökulmasta?

Heikko sisäilma vaikuttaa suoraan aivoihin, jotka tarvitsevat happea toimiakseen. Silloin vaikutukset näkyvät alentavasti jo nuorten aikuisten tiedonkäsittelytaidoissa. Käytännössä työntekijöiden keskittymiskyky heikkenee, joka on suoraan yhteydessä myös tuottavuuteen – hyvinvoinnista puhumattakaan. Epäpuhtaudet vaikuttivat tutkimuksen mukaan samalla tavalla kaikkiin 18–65 vuoden ikäluokassa.

Lue lisää: Sisäilmaongelmista eroon: näin ilmanpuhdistin pitää epäpuhtaudet poissa elimistöstäsi

Ryhtymällä toimiin parannat yrityksesi tuottavuutta

Tieteen avulla voimme osoittaa siis yhä tarkemmin, että sisäilmaongelmat vaikuttavat suoraan työntekijöiden keskittymiseen, työssä suoriutumiseen ja siten suoraan yritysten tuloksellisuuteen. Kuinka ongelmaa on syytä lähteä ratkaisemaan?

Tarpeeksi tehokkaalla ilmanpuhdistustekniikalla epäpuhtauksista päästään eroon. Työntekijäsi ovat siten onnellisempia, työt hoituvat paremmin ja stressitasot laskevat. Ota käyttöön alla olevat tehokeinot ja totea itse, kuinka työntekijöidesi tyytyväisyystaso nousee uudelle tasolle!

Ota tarkka mittausdata päätöksentekosi tueksi

Paras lähtökohta toimiston ilman epäpuhtauksien poistamiseen saadaan silloin, kun tehtävät toimenpiteet perustetaan huoneilmasta tehtyihin mittauksiin ja niiden tuloksiin.

UniqAirin hyvinvointikonsepti on oivallinen lähtökohta pitkäjänteiseen ja tulosta tuottavaan sisäilman parannusprojektiin. Hyvinvointikonsepti nojaa sisäilmasta antureilla hankittavaan tietoon, jonka palvelukonseptin mukana tuleva ohjelmisto analysoi ja kääntää käytännön toimenpiteiksi. Niitä noudattamalla sisäilma paranee varmasti!

Lue lisää: Sisäilmaongelmat työpaikalla kuriin – UniqAirin hyvinvointikonsepti takaa yrityksesi jatkuvan hyvinvoinnin

Pyydä tarjous!

Kannusta työntekijöitäsi viestimään sisäilmaongelmista ja muista johtaa esimerkillä

Heikosta sisäilmasta kertominen esimiehelle tai yrityksen johdolle voidaan kokea haasteellisena. Ihmiset saattavat etsiä oireidensa syytä muualta kuin sisäilmasta, ja asian tuominen esille saattaa venyä turhan takia.

Sisäilmajohtajuudesta puhutaan silloin, kun yrityksessä tiedostetaan heikon sisäilman tuottamat riskit ja niiden välttämiseksi ryhdytään toimiin mieluummin proaktiivisesti. Sisäilmajohtajana käytössäsi on tehokkaimpien sisäilman puhdistuskeinojen lisäksi myös avoin ja rehellinen viestintäyhteys henkilöstösi kanssa. Näin ongelmista ja parannuskohteista voidaan keskustella työyhteisössä avoimesti!

Tehokas ilmanpuhdistin poistaa tilasta työtä hankaloittavat epäpuhtaudet

Huoneen sisäilman mittauksen ja tehokkaiden viestintäkeinojen lisäksi tarvitaan myös turvallinen ja tehokas keino parantaa tilannetta silloin, kun huoneilman tilanne saattaa olla jo heikko tai mittaukset paljastavat kytevän sisäilmaongelman.

Epäpuhtauksien poistamiseksi sisäilmasta turvallinen ja kotimainen UniqAir PRO on paras vaihtoehto. Se puhdistaa nopeasti ja tehokkaasti haastavienkin toimitilojen sisäilman, eikä jätä jälkeensä haitallisia sivutuotteita. Ja mikä parasta – UniqAir PRO on mahdollista ottaa 2 viikon täysin sitoutumattomaan testijaksoon yrityksen tiloihisi. Pyydä UniqAir yrityksesi testikäyttöön jo tänään, ja totea sen teho itse!

 

Tilaa 2 viikon testijakso!

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää