Ilmanpuhdistajalla bakteerit ja virukset tehokkaasti kuriin!

Uutisarkisto

2022

Ilmanpuhdistajastako luotettava apua ilmassa leijuviin ja pinnoilla eläviin bakteereihin ja viruksiin? Luettuasi tämän ymmärrät entistä paremmin, kuinka bakteerit ja virukset liikkuvat ja tartuttavat kodeissa ja työpaikoilla, ja kuinka puhdistusteknologialla voidaan taistella niitä vastaan.

Pelkkä käsien pesu ei riitä. Vaikka olisit varovainen, kipeäksi tulemisen todennäköisyydestä kertoo se, että yksi aivastus sisältää jopa 10 000–100 000 tartuttavaa mikrobia, joista suurin osa jää ilmaan leijumaan ja kulkeutuu hengityksen mukana elimistöösi.

Painavammat pisarat taas laskeutuvat esimerkiksi pöytäpinnoille ja ovenkahvoille. Niitä koskiessasi sen jälkeen epähuomiossa silmäkulmaa hipaistaessa ne ovat jälleen limakalvoillamme aiheuttaen hengitystieoireita.

Koronapandemian aikana olemme oppineet paljon siitä, kuinka tärkeää huoneilman puhtaana pitäminen onLisääntynyt suu-nenäsuojusten käyttö taas on muistuttanut meitä konkreettisesti siitä, miten helposti tartunta voi tapahtua.

Ilmanpuhdistajien suosio on noussut koronapandemian aikana – ole kuitenkin varovainen

Onko perushygienian lisäksi mitään muuta tehtävissä? Voitko puhdistaa toimistosi tai kotisi sisäilman niin tehokkaasti niin, että voit turvallisin mielin kutsua perheesi tai kollegasi samaan tilaan ilman pelkoa tartunnasta?

Käsien desinfiointi ja pintojen puhtaanapito on edelleen tärkeää, mutta tehokas ja tieteellisiin tuloksiin perustuva ilmanpuhdistaja puhdistaa huoneen ilman niin, että virusaerosolitkin puhdistuvat ilmasta.

Koronapandemian aikana erilaisten ilmanpuhdistajien markkinointi on yleistynyt. On kuitenkin tärkeää tunnistaa liioiteltu mainoksen iskulauseen ja sellaisen ilmanpuhdistajan ero, jonka tehokkuus voidaan todistaa testeissä. Lue alta tärkeimmät seikat, jotka sinun tulee varmistaa pohtiessasi huoneilman puhdistamista viruksista ja bakteereista ilmanpuhdistajan avulla.

Ole varovainen, kun näet mainostekstin: ”poistaa 99,99 % epäpuhtauksista”

Lähes sataprosenttisesti huoneilman puhdistavan ilmanpuhdistimen täytyy olla tehokas ja turvallinen, eikö niin? Sinun on oltava realistinen. Monia ilmanpuhdistimia mainostetaan yllä olevalla mainoslauseella, mutta se ei tarkoita sitä, että yli 99,99 % huoneen sisäilman viruksista ja bakteereista häipyisi saman tien, kun laitteen naksauttaa päälle.

Ilmanpuhdistajien epäpuhtauksien erottelukykyä huoneilmasta voidaan tutkia amerikkalaisen ANSI/AHAM AC-1-2006 -standardin mukaisesti. Ilmanpuhdistajan tulisi siis olla standardien mukainen, jotta sitä saa myydä ja markkinoida maissa, jotka standardia soveltavat. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Suomessa myytävien ilmanpuhdistajien tulisi kyetä standardien mukaisen epäpuhtauksien erottelutasoon. Varsinainen huoneilman puhdistuminen ratkaistaan kuitenkin lopulta sillä, kuinka hyvin huonetila saadaan huuhdeltua.

Muista, että huoneilman aidosti puhdistava ilmanpuhdistaja juoksuttaa huoneilman tehokkaasti näiden tehokkaiden suodattimien läpi. Hyvä esimerkki tehokkaasta ilmanpuhdistajasta on UniqAir PRO, joka on tarkoitettu puhdistamaan tehokkaasti suuremmankin tilan huoneilma. UniqAir PRO laski testissä suuren luokkahuoneen viruspitoisuutta jopa 95–97 %.

Lue lisää täältä: 99,9999% ei ole oikea ilmanpuhdistimien vertailuperuste

Tartuntatautien leviäminen – varmista, että tiedät, miksi sairastut

Se, millainen riesa bakteerin tai viruksen aiheuttamasta taudista yhteiskunnalle koituu, riippuu monesta asiasta. Esimerkiksi siitä, kuinka paljon tartunnan saanut ihminen levittää mikrobeja, miten kauan se säilyy hengissä pinnoilla ja huoneilmassa, kuinka se kulkeutuu ihmisen sisään ja miten pieni määrä riittää tartunnan saamiseen. Yhteenlaskettuna saadaan R-luku, joka on tullut sinulle varmasti tutuksi pandemian aikana.

Sellaisenkin taudin leviäminen, jossa tartuntaluku on luonnostaan alhainen, voi aiheuttaa suuria tartuntaryppäitä tiloissa, joissa ihmisiä on paljon ja kontaminoitunut ilma päätyy nopeasti monelle limakalvolle. Tautien leviämistä täytyy rajoittaa siis eri tartuntateitä estämällä.

Mikrobien leviämistä huoneilmassa voidaan mitata luotettavasti erilaisilla mallinnusmenetelmillä, joissa supertietokoneet laskevat sitä, miten miljoonat partikkelit leviävät huoneilmassa. Tätä mallia voidaan hyödyntää myös ilmanpuhdistajien toiminnan tehokkuuteen, jossa UniqAir pärjäsi mainiosti.

Ilmatieteen laitoksen, HUS:in ja Helsingin yliopiston asiantuntijoista koostuva huippututkijoiden ryhmän tutkimuksissa paljastui, että puutteellisen ilmanvaihdon johdosta voi jäädä ilmataskuja, joissa epäpuhtaudet pääsevät varastoitumaan. UniqAirin ilmanpuhdistajat huuhtovat ilman tehokkaasti niin, että taskuja ei pääse syntymään. Lue lisää tutkimuksesta ja sen tuloksista täältä.

Muista siis hankkia ilmanpuhdistin, joka ei ainoastaan sido epäpuhtauksia, vaan samanlaisella tehokkuudella tuo huoneilmaan puhdistettua ilmaa.

Oli tavoitteenasi sitten yrityksesi toimitilojen, kotisi tai suurempien yleisten tilojen ilmaa, UniqAirilla on sinulle ratkaisu, jolla tilan käyttäjät pysyvät terveinä ja virkeimpinä. Ota meihin yhteyttä, niin etsitään sinulle sopiva ratkaisu!

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää