Ilmanpuhdistimilla nopeutta emissioiden poistoon

Uutisarkisto

2022

Vaasan seurakuntayhtymä Gerbyn seurakuntakodissa oli valmistunut melko kattava tilojen peruskorjaus, jossa haluttiin käyttää ilmanpuhdistimia emissioaineiden poistamiseksi. Näin ei tarvitsisi odottaa tilojen pitkää tuuletusaikaa, vaan tilat saataisiin heti käyttöön.

Vaasan seurakunnan kiinteistötoimi huolehtii seurakuntayhtymän tiloista, jotta näitä on turvallista ja terveellistä käyttää. Heidän kiinteistökantaansa kuuluu kirkkoja, seurakuntataloja ja –koteja, pappiloita, leirikeskuksia sekä muita kokoontumis- ja päiväkotitiloja yhteensä n. 30 000 m2.

”Erilaisten remonttien yhteydessä oman kokemukseni mukaan jää sisäilmaan pyörimään pölyä ja muita aineita. Näitä saattaa löytyä vielä parin vuoden jälkeenkin ilmanvaihtokanavistosta. Tämän vuoksi on hyvä jo remontin yhteydessä ja sen jälkeen hoitaa ongelma pois tehostetusti ilmanpuhdistimilla,” Vaasan seurakunnan kiinteistöpäällikkö Kalle Pulkkinen kertoo kokemuksistaan ja huomioistaan.

Uusissa tiloissa oli ilmennyt muun muassa emissiopäästöistä johtuvia reaktioita silmissä ja nyt ilmanpuhdistimien käyttöönoton jälkeen silmät eivät enää reagoineet.

”UniqAirin ilmanpuhdistimien tuottama ilma on raikkaampi."

"Ilma on huomattavasti nopeammin puhtaamman tuntuinen ja käyttäjähavainnot ovat olleet positiivisia,” toteaa Kalle nykytilanteesta.

Uudisrakennuksissa ja peruskorjatuissa tiloissa uusista pinnoista irtoaa emissioaineita. Pääasiassa emissioita vapautuu kalusteista, uusituista pinnoista ja tekstiileistä. Emissioaineet haihtuvat jopa 1-2 vuotta tilojen käyttöönotosta tai peruskorjauksesta.

Ilmanpuhdistimet lyhentävät ns. tuuletusaikaa jopa kuukausilla ja näin ollen tilat saadaan mahdollisimman pian käyttöön eikä synny tyhjäkäyntiä tiloille.

”Varsinkin jo herkistyneiden ihmisten siirtyessä uusiin toimitiloihin pitäisi ehdottomasti ottaa käyttöön ilmanpuhdistimet jo hyvissä ajoin ennen tiloihin siirtymistä,” muistuttaa UniqAirin myyjä Petri Vuorela.

”Punnitsin päätökseni yhteydessä laadullisia kysymyksiä sekä vaihtoehtoja. UniqAirin tuotteiden ulkonäkö sekä erilaisten suodattimien yhdistelmä sopi parhaiten käyttöömme,” kertoo Kalle seurakunnan valinnasta.

Vaasan seurakunnan kiinteistötoimi käyttää edelleen UniqAirin laitteita useissa eri tiloissa, sillä tuote vastasi ja vastaa edelleen hyvin heidän tarpeitaan.

Kalle kertoo heidän olevan tyytyväinen UniqAirin toimituksen varmuuteen ja nopeuteen. Hän haluaa ehdottomasti suositella muillekin laitteen käyttöä. ”Yksinkertainen käyttää, toimintavarma, toimiva sekä sisustuksellisesti joka paikkaan soveltuva ulkonäkö,” kiteyttää Kalle UniqAirin ilmanpuhdistimista.

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää