Janakkalassa kuntalaisten on helpompi hengittää

Uutisarkisto

2022

”UniqAirit otettiin ensiavuksi oireisiin. Remonttia tehtiin sen jälkeen”, Seppo Kuusi paaluttaa sen oikean toimintajärjestyksen, kun sisäilmaa parannetaan.

Kunnan kunnossapitoinsinööri Seppo Kuusi kertoo, että Janakkalassa UniqAirit ovat olleet käytössä Turengin terveysaseman entisissä laboratorion tiloissa. Laboratorion sisäilmassa oli ongelmia, jotka aiheuttivat oireita laboratorion väelle.

”Paraikaa UniqAirit on meillä käytössä Haltian päiväkodissa. Siellä on viemäri tulvinut lattialle muutaman kerran vuosien saatossa, viimeksi kevättalvella, ja lattiapinta on jouduttu vaihtamaan”, Seppo Kuusi kertoo.

Haltian päiväkoti on siitä erikoinen, että se on auki vuorokauden ympäri. Tilan hengitysilman kuormitus on suuri koko ajan. Ei haittaa, sillä UniqAirin puhtaan ilman tuotto on 189 kuutiometriä tunnissa.

Hiljaiset UniqAirit antavat pilttien nukkua päiväunet rauhassa, ja leikkiä turvassa.

”Sen lisäksi UniqAirit on käytössä muutamassa koulussa, jotka odottavat isompia remontteja", Seppo Kuusi kertoo.

On tärkeää käyttää ilmanpuhdistimia suuren kuormituksen tiloissa ja erilaisten sisäilmaongelmien ensiapuna. Mutta myös silloin, kun päiväkodit ja koulut ovat kesällä loma-aikoina tyhjillään – muuten tilojen pinnat pääsevät loman aikana saastumaan ilmassa leijuvista mikrobeista ja muista terveyttä uhkaavista ilman epäpuhtauksista.

Monissa Suomen kuntien kiinteistöissä on rakennuskannan ikääntymisestä johtuva kasvava sisäilmaongelma. Huono, epäterveellinen tai myrkyllinen sisäilma aiheuttaa vuosittain kunnille suuret sairauspoissaolot ja - kustannukset.

Valppaat kuntapäättäjät ottavat käyttöön ensiavuksi UniqAirit, ja selvittävät sitten rauhassa ja perin pohjin sisäilmaongelmien syyt.

Kuntapäättäjille on tärkeää, että UniqAir-ilmanpuhdistin on luotettava, VTT:n ja TTL:n testaama, turvallinen ja terveellinen.

Tutkimusten mukaan UniqAir poistaa sisäilmasta kaikki terveydelle haitalliset epäpuhtaudet: homeitiöt, virukset, bakteerit, mikrobit, allergeenit, huone-, eläin- ja siitepölyt, hajut, haitalliset kaasut, ammoniakin ja otsonin.

UniqAirin puhdistama ilma on aistinvaraisesti ja mittausteknisesti huomattavasti terveellisempää hengittää.

UniqAireja käytetään ympäri Suomen päiväkoti-, koulu- ja terveyskeskustilojen lisäksi paljon hoivakodeissa, neuvottelu- ja toimistotiloissa, sekä muissa tiloissa, joissa on sisäilmaongelmia, tai henkilömääräkuormitus ja sen myötä puhtaan hengitysilman tarve on suuri.

UniqAirit on helppo vuokrata tarvittavaksi ajaksi, ja helppo siirtää tilasta toiseen. Vain sähköpistoke seinään ja kytkin päälle. Käyttäjille UniqAir on huoltovapaa, sillä säännöllinen huolto kuuluu vuokrauspalveluun.

Seppo Kuusi on tyytyväinen UniqAireihin. ”Huolto on pelannut hyvin, ja olen ollut tyytyväinen asiakaspalveluun. Ei ole moittimista.”

Janakkala palvelee kuntalaisiaan hyvin

Janakkalan kunta sijaitsee Hämeenlinnan ja Riihimäen kaupunkien välissä Kanta-Hämeessä. Janakkalassa on kaksi taajamaa, Puuhamaasta lapsiperheille tuttu Tervakoski, sekä sokeri- ja jäätelötehtaistaan kuulu Turenki.

Asukkaita kunnassa on nykyään lähes 17.000, mutta asutusta Janakkalassa on ollut jo esihistoriallisella ajalla. Onpa Janakkalassa myös arvokkaita, muinaisia linnavuoria, ja sittemmin tänne on rakennettu myös kymmenittäin kartanoita.

Suomen kansakoulun isä Uno Cygnaeus asui lapsuutensa Janakkalassa. Varhaisissa kansakouluissa tuuli saattoi puhallella hirrenraoista sisään ja tuulettaa luokkahuoneen.

Nykykouluissa ei tarvitse palella, ja tuuletuskin hoidetaan ammattimaisesti.

Janakkalan kunnan tila- ja aluepalvelujen henkilöstö pitää huolta siitä, että nykyään niin Janakkalan kouluissa, kuin päiväkodeissa, kirjastoissa, terveysasemilla ja muissa kunnan kiinteistöissä on lainmukaiset, terveet ja turvalliset tilat työskennellä, leikkiä ja hengittää.

Janakkala palvelee kuntalaisiaan hyvin, niin digissä, somessa kuin livenä. Kunnan palveluksessa työskentelee yli 1000 ammattilaista, pääosin perusturvan ja sivistystoimen leivissä.

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää

Kotiin, toimistolle tai suurempiin tiloihin

Uniq-ilmanpuhdistin - musta lasi - UniqAir

Uniq 2-ilmanpuhdistin

899 €alk. 32,31 €/kksis. alv 24 %
Katso tuote
UniqAir PRO

UniqAir PRO

Katso tuote