Kiikka ja Paulig mukaan sisäilmanpuhdistimia valmistavaan UniqAiriin

Uutisarkisto

2022

Ainutlaatuisten ilmanpuhdistimien suosio kasvaa nopeasti.

Kotimaisiin kasvuyrityksiin sijoittavat Kiikan Sontek Oy ja Pauligin suvun sijoitusyhtiö Oy The English Tearoom Ab ovat tulleet UniqAir Oy:n avainomistajiksi yrityksen perustajien rinnalle.

UniqAir Oy on Lappeenrannassa toimiva yritys, joka suunnittelee ja valmistaa sisätiloihin tarkoitettuja tehokkaita ilmanpuhdistimia. Puolustusvoimien tarpeisiin alun perin kehitettyjen ilmanpuhdistimien suosio on kasvanut erityisesti kouluissa ja sairaaloissa.

Ensimmäinen puhdistin kehitettiin alun perin Puolustusvoimien erityistarpeisiin.

UniqAir suunnittelee ja valmistaa ilmanpuhdistimia Suomessa. Ne soveltuvat erityisen hyvin parantamaan sisäilman laatua esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja muissa peruskorjausta vaativissa tiloissa.

Sisäilmaongelmiin todellinen ratkaisu

”Liian monet suomalaiset lapset ja aikuiset kärsivät arjessaan huonolaatuisen sisäilman aiheuttamista oireista. Suomessa on paljon kouluja ja päiväkoteja, joissa on kosteus- ja homeongelmia. Selvitysten ja puolueettomien asiantuntijalausuntojen perusteella UniqAir-ilmanpuhdistin on markkinoiden ainoa todella toimiva ratkaisu”, sanoo Sontekin toimitusjohtaja Petri Kiikka.

”Me koemme perheyhtiönä tämän asian tärkeänä, ja haluamme olla mukana lisäämässä UniqAir- sisäilmanpuhdistimien käyttöä. Innovaatiollaan UniqAir tarjoaa kasvavaan sisäilmaongelmaan todellisen ratkaisun. Näemme tämän mielenkiintoisena sijoituskohteena ja haluamme tukea yrityksen kasvua”, kertoo The English Tearoomin hallituksen puheenjohtaja Eduard Paulig.

Merkittävä kasvupotentiaali

“Merkittävä omistuspohjan laajennus antaa meille lisää mahdollisuuksia toimintamme kehittämiseen. Toimintamme ensimmäisinä vuosina olemme keskittyneet pääosin kotimaassa tapahtuvaan myyntiin."

"Sijoituksen myötä meille avautuu mahdollisuus laajentaa toimintaamme kotimaan lisäksi myös Ruotsiin sekä palvelemaan ajan myötä myös ulkomailla toimivia suomalaisia. Saamme tärkeän tukiverkoston toimintamme ja ratkaisujemme kokonaisvaltaiseen kehittämiseen”, kertoo UniqAir Oy:n toimitusjohtaja Panu Riikonen.

”UniqAir-ilmanpuhdistin on suomalaisen insinööriosaamisen taidonnäyte, joka edistää suomalaisten terveyttä ja parantaa elämän laatua. Puhdistin poistaa sisäilmasta kaikki terveydelle haitalliset epäpuhtaudet. Olemme toimittaneet laitteita kouluihin, sairaaloihin ja päiväkoteihin. Ne ovat saaneet asiakkaidemme keskuudessa erinomaisen vastaanoton”, sanoo Riikonen.

”Tarvetta on valtavasti koko maan laajuisesti.”

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää