Niin puhdasta sisäilmaa, että se on eleganttia

Uutisarkisto

2022

Kun pyytää kuvailemaan yhdellä sanalla, millaista on hengittää UniqAirin puhdistamaa ilmaa, Arttu hymyilee. ”Mietin sitä pitkään. Niin puhdasta, että se on eleganttia.”

Vantaan seurakuntayhtymä haluaa luoda työntekijöilleen turvallisen ja terveellisen työpaikan

Aurinko paistaa Vantaan Unikkotiellä jykevänä seisovan seurakuntien talon patinoituneisiin kupariseiniin. Vantaan seurakuntayhtymän ylläpitopäällikkö Mika Hirvonen ottaa vastaan jämäkällä kädenpuristuksella.

Mikan hallinnoimassa 1979 rakennetussa komeassa neljän kerroksen talossa on hengitysilmaa puhdistamassa 17 UniqAiria.

Talossa työskentelee ja vierailee satoja ihmisiä päivittäin. Tilat ovat valoisat ja avarat. Mutta sisäilman laadussa oli parannettavaa. Sen tunsi olossaan myös Arttu Ronkainen, seurakuntien talon vahtimestari.

”Olen ollut seurakunnalla töissä kahdeksan vuotta, joista neljä tässä talossa. Kun liikuin työssäni ympäri taloa, tai tein töitä huoneessani, huonon sisäilman takia tuli välillä pyörryttävä olo. Ei auttanut, vaikka avasi ikkunat. Oli ummehtunut ja raskas ilma. Kotini on aivan uusi, ja ero kodin ja työpaikan ilman laadussa oli suuri.”

Artulla on herkistymä huonepölylle. ”Heti työpaikalle tullessa nenän ja kurkun limakalvot turposivat. Tilanne helpotti vasta kotona. Kaksi vuotta sitten kerroin olostani Hirvosen Mikalle. Hän otti asian heti tosissaan.”

Vantaan seurakuntayhtymä on vastuullinen työnantaja, joka haluaa luoda työntekijöilleen turvallisen ja terveellisen työpaikan. Kun ilmeni, että osalla työntekijöistä on ongelmia hengittää joissakin talon tiloissa, tehtiin päätös korjata tilanne. Arttu sai työhuoneeseensa sisäilmanpuhdistimen.

”Kun UniqAir tuli huoneeseeni, viikon kuluttua huomasin, että minun on helpompi hengittää.”

70-luvulla rakennetussa talossa oli kaksi vuotta sitten vesivahinko, ja se korjattiin. Remontti kesti lähes vuoden. Remontin jälkeen tiloihin saatiin entistä enemmän UniqAireja.

Artulla ei turpoa enää limakalvot, ei pauku korvat, eikä raskas ilma ahdista keuhkoja. ”Kun terveysongelmia sattuu, haluan aina paikallistaa todellisen syyn. Edellisestä työpaikastani kollega lähti pois sisäilmaongelmien takia.”

Arttu summaa UniqAirin hyödyt analyyttisesti. ”Ennen työtilassa oli fyysisesti vaikea olla. Nyt pystyn keskittymään paremmin työhöni, kun ei tarvitse miettiä, miten voin hengittää. Terveys on mulle ykkösasia. Sitä en riskeeraa.”

Kun pyytää kuvailemaan yhdellä sanalla, millaista on hengittää UniqAirin puhdistamaailmaa, Arttu hymyilee. ”Mietin sitä pitkään. Niin puhdasta, että se on eleganttia.”

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää

Kotiin, toimistolle tai suurempiin tiloihin

Uniq-ilmanpuhdistin - musta lasi - UniqAir

Uniq 2-ilmanpuhdistin

899 €alk. 32,31 €/kksis. alv 24 %
Katso tuote