PerusTerveys suojaa infektiopotilaiden vastaanottoa UniqAireilla

Uutisarkisto

2022

Infektiopotilaiden vastaanottotilojen ilman puhdistaminen PerusTerveys Lääkäriasemalla Oulussa hoidetaan UniqAireilla.

Koekäyttö ja tutkimusnäyttö vakuuttivat meidät

PerusTerveys Lääkäriasema Oulun Ideaparkissa otti UniqAiriin yhteyttä, kun korona alkoi ja tuli tarve miettiä, miten infektiopotilaita jatkossa hoidetaan.

– Aikaisemmin infektiopotilaat hoidettiin muiden asiakkaiden, kuten ajokorttitarkastusten ja polvivaivojen lomassa. Koronan alettua oli selvää, että emme haluaisi jatkaa näin, kertoo lääkäriaseman vastaava lääkäri Kati Retsu-Heikkilä.

Tyytyväisyys sai meidät hankkimaan toisenkin laitteen

Lääkäriasemalla infektiopotilaiden odotustila erotettiin muusta odotustilasta, ja siihen pääsee ulkoa parkkipaikalta omasta ovesta. Odotustilasta on käynti vastaanottohuoneeseen, jota käytetään ainoastaan infektiopotilaiden vastaanottamiseen.

– Koska odotustila on pieni ja siinä ei ole varsinaista ilmanvaihtoa, hankimme ilmanpuhdistimen ensin siihen. Hain ihan googlettamalla tietoa ilmanpuhdistuslaitteista. Meille on tärkeää, että laite puhdistaa ilmasta tehokkaasti virukset ja bakteerit, on suomalainen ja että laite ei tuota mitään aineita hengitysilmaan. Siksi päädyimme UniqAiriin, Kati selittää.

UniqAir toimitti laitteen odotustilaa varten ensin kokeiltavaksi

– UniqAirin ilmanpuhdistin vakuutti meidät niin, että halusimme laitteen odotustilaan kokeilun jälkeen pysyvästi. Laite on hiljainen, siitä ei aiheudu vedon tunnetta ja se on siistin näköinen. Puhdistin on helppo laittaa päälle ja pois päältä. Kaikki toimitukseen liittyvät asiat sujuivat erittäin joustavasti.

– Pidämme myös siitä, että laitteen voi vuokrata ja että UniqAir käy huoltamassa sen säännöllisesti. Tyytyväisyys ja saatu tutkimusnäyttö sai meidät hankkimaan toisen puhdistimen infektiopotilaiden vastaanottohuoneeseen. Se turvaa erityisesti henkilökunnan hyvinvointia, Kati jatkaa.

Teemme kaikkemme asiakkaidemme turvallisuuden eteen

Asiakkaiden turvallisuus on PerusTerveys Lääkäriasemalle ensisijaisen tärkeää. Ilmanpuhdistuksen lisäksi hoitoprosessia on kehitetty siten, että hoitaja haastattelee infektiopotilaan puhelimitse jo ennen käyntiä. Näin tärkeä kontaktiaika saadaan tehokkaammin käytettyä.

– Haluamme hoitaa asiakkaamme hyvin ja taata, että he voivat tulla meille turvallisin mielin ilman ristiintartuntojen vaaraa. Teemme kaikkemme potilasturvallisuuden eteen. Toivomme, ettei kukaan jättäisi menemättä lääkäriin koronariskin takia, jotta hoitovelkaa ei pääsisi kertymään.

– Näen, että infektio-oireisten potilaiden vastaanottoprosessi on muuttunut pysyvästi. Aerosolivälitteisten tartuntojen ehkäisystä ja toki myös sisäilman laadun vaikutuksesta terveyteen saadaan toivottavasti yhä enemmän laadukasta tutkimustietoa. Ilmanpuhdistimet ovat varmasti osa laadukasta toimintaamme pandemian jälkeenkin, toteaa Kati lopuksi.

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää