Puhdasta ilmaa asiakkaille, kotiväelle ja eläimille

Uutisarkisto

2022

Kysyimme, miten kiropraktikko D.C. Eeva Hamilton-MacQuarrie on järjestänyt puhtaan ilman asiat kuntoon praktiikallaan, joka sijaitsee hänen kaksikerroksisen omakotitalonsa alakerrassa.

Mikä on kiropraktikko D.C.?

Maailma on täynnä kaikenlaista niksauttajaa, jonka nimeen moni avun saanut vannoo. Sen sijaan edes moni avun saanut ei tiedä, että kiropraktikko D.C., kuten Eeva, on 8 vuoden yliopistotasoiset lääketieteen opinnot Pohjois-Amerikassa suorittanut ammattilainen, jolla on harvinaisen laaja pätevyys selkärangan ongelmien käsittelyyn. Suomessa on onneksi muutama tämän pätevyyden saavuttanut ammattilainen, jonka nimi on legendaarinen, avun saaneiden suusta suuhun kiertävä salaisuus.

”Kiropraktia palauttaa kehon hermostollisesti takaisin normaalitilaan, jolloin tiedonsiirto palaa aivojen ja kehon välille normaaliksi."

”Kiropraktia palauttaa kehon hermostollisesti takaisin normaalitilaan, jolloin tiedonsiirto palaa aivojen ja kehon välille normaaliksi. Tällöin ihmiskeho lähtee itse parantamaan itseään kohti optimaalista tilaa, olivat oireet mitä tahansa”, avaa Eeva kiropraktian merkitystä ihmisen terveydelle.

”Hoidan kaiken ikäisiä raskaana olevista vastasyntyneisiin, koululaisiin, nuoriin ammattiurheilijoihin ja vanhuksiin asti. Ihan uudelle ihmiselämälle riittää usein vakavissakin tapauksissa jopa vain yksi hoitokerta. Näitä tapauksia ovat esimerkiksi koliikki, imemisen vaikeudet, torticollis, korvatulehduskierteet ja liikkumaan oppimisen viivästyminen. Aikuisille sen sijaan vaaditaan hiukan enemmän pitkäjänteisyyttä ja seurantaa toiminnallisen muutoksen aikaansaamiseksi”, Eeva kertoo. ”Vaikka moni hakee ensisijaisesti kivunlievitystä, oppivat ihmiset pian ymmärtämään, että tässä onkin kysymys jostain paljon suuremmasta, koko kehon normaalista toiminnasta ja terveenä pysymisestä.”

”Ostin tietämättäni hometalon”

Lappeenrannassa praktiikkaa omakotitalonsa alakerrassa pitävä Eeva kertoo, että talossa ilmeni homeongelma. ”Ostin tietämättäni hometalon, joka sittemmin oli kolme vuotta tyhjillään”, Eeva kertoo. ”Kolmantena vuonna tehtiin laajat, vuoden kestäneet remontit. Myöhemmin hoidettiin vielä alakerran asiakastilojen lattialaattojen pois piikkaus ja virallinen kolmikerroksinen vesieristys, jota kosteusvaurioiden jälkeen suositellaan. Se ei laske vesihöyryäkään läpi, eikä kemikaaleja, kuten normaali vesieriste. Lattia laatoitettiin uudelleen marmorilaatoilla. Nämä tilat ovat siis täysin puhtaat ja eristetyt nykyään”, Eeva sanoo.

”Olen altistunut sisäilman homeitiöille jo vuosia sitten Kanadassa vuokrahuoneistossani, sekä useammissa kouluissa. Olin jo siis erittäin homeherkkä, kun ostin tämän talon. Tuuletus oli hoidettu talon myyntihetkellä siten, ettei asia tullut kuin jälkikäteen selville”, Eeva sanoo.

”Oireita tuli asiakkaille ja hoitajalle”

”Sisäilmasta tuli herkimmille asiakkailleni ja minulle oireita, kunnes lattiat avattiin ja vesieristettiin, vaikka tämä ei oikeuden päätöksen mukaan olisikaan ollut merkityksellistä. Ilmanpuhdistimelle ei talon kunnon vuoksi ollut sinänsä tarvetta. UniqAir otettiin ei talon ongelmien vuoksi, vaan asiakkaiden mukanaan tuomien terveyshaittojen eli kemikaali- ja homehajujen vuoksi”, Eeva sanoo.

”UniqAir otettiin asiakkaiden mukanaan tuomien terveyshaittojen eli kemikaali- ja homehajujen vuoksi”

UniqAirin ilmanpuhdistin on nyt Eevan omakotitalon alakerran sisääntulokäytävässä vastaanottamassa kaikki taloon sisään astuvat ihmiset ja eläimet. Sisääntulokäytävästä on suora yhteys Eevan hoitohuoneen odotustilaan sekä yläkertaan menevään porraskäytävään. Portaiden alle on sijoitettu eläinrakkaan Eevan kissojen hiekkalaatikot.

”Saan erittäin vahvasti oireita jokaisesta homeisesta tai hajusteita käyttävästä asiakkaasta. Muutamalle olen joutunut sanomaan, etten voi hoitaa heitä. Toiset sijoitan päivän päätteeksi, jolloin voin poistua heti hoitotiloista”, Eeva kertoo.

Miten Eevan sisäilmaoireet ilmenevät? ”Saan keuhkokipua, ääni menee käheäksi ja matalaksi, silmiä kutittaa ja minua huimaa. Tunnistan hajun jo kotonani yläkerrassa, kun alakerran ovesta astuu sisään homeinen tai hajusteita käyttävä asiakas. Ennen UniqAiria hajut jäivät ovien ja ikkunoiden avaamisesta huolimatta leijailemaan ilmaan jopa lopuksi päivää, mutta nyt hajut katoavat arviolta puolessa tunnissa. Omissa oireissani menee tilanteesta riippuen kauemmin poistua, joskus lopun päivää”, Eeva arvioi.

”Hoitohuoneessani käy noin 15 asiakasta päivässä, eikä hoitojen väliin useimmiten jää taukoja. Normaali ilmanvaihto ei ehdi siellä kierrättää ilmaa tarpeeksi nopeasti pitääkseen sen raikkaana, joten sinne on seuraavaksi hankinnassa ilmanpuhdistin UniqAirilta”, Eeva sanoo.

Kissat, koirat ja ihmiset nyt sulassa sovussa

Eläinrakkaan Eevan omakotitalossa asuu kuusi kissaa ja kaksi koiraa. ”En ole ensinkään eläinallerginen, onneksi. Aikanaan aikomukseni olikin lukea eläinlääkäriksi”, Eeva kertoo. Asiakkaat saavat nauttia niin halutessaan vastaanotolla vapaana tassuttelevista ihanista kissoista. Mutta Eeva on tarkkana, ettei tiloissa pöllyä karvat.

UniqAirin ilmanpuhdistimet poistavat ilmasta myös eläinpölyn, joten kaikki Eevan eläinrakkaat asiakkaat voivat olla rauhallisin mielin.

”Kissojen vessassa käynnin jälkeen korjaan saman tien kissojen jätökset pois. UniqAir poistaa pikaisesti hajun, joka muuten kestäisi kauemmin ilmassa”, Eeva vinkkaa eläinperheille arkipäivän pelastajan.

”Eräskin asiakkaani kommentoi, ettei enää huomaa eläinpölyä ilmassa, kun aiemmin hän sai oireita.”

”Kourallinen asiakkaita on allergisia eläimille, ja he ottavat allergialääkkeen ennen tänne tuloaan. Suurin osa taitaa olla kuitenkin eläinihmisiä”, Eeva hymyilee. ”Nyt, kun täällä on UniqAir, eräskin asiakkaani kommentoi, ettei enää huomaa eläinpölyä ilmassa, kun aiemmin hän sai oireita.”

”Suosittelen UniqAiria ehdottomasti”

Millaisiin rakennuksiin Eeva näkisi UniqAiria tarvittavan kipeimmin? ”Suosittelen UniqAiria ehdottomasti kouluihin, sairaaloihin ja hoivakoteihin.”

Suomen kouluissa on medioissa ja somessa jatkuvasti pyörivän keskustelun mukaan suuria sisäilmaongelmia. Eeva on huomannut saman ongelman. ”Tyttöni saa koulussa oireita, koska koulurakennus luovuttaa koko ajan lisää kemikaaleja ja itiöitä ilmaan”, Eeva kertoo huolestuneena.

Eeva tähdentää, että hometaloissa vauriot on korjattava aina perusteellisesti.

Entä millaisiin koteihin Eeva suosittelee UniqAirin ilmanpuhdistimia? ”Taloihin, joissa ihmiset arvostavat raikasta sisäilmaa. Minulla on UniqAir PRO. Siinä on kaunis puinen boksi, tehokas suodatus, ja se puhdistaa hyvin ilman.”

Eevan kännykässä jonot jatkuvat pitkinä, ilman nettisivuja tai muutakaan mainontaa. ”Uusien asiakkaiden on lähes mahdoton päästä Eevalle hoitoon. Varsinaisten ongelmahoitojen lisäksi Eeva pitää kaltaisiani rautakankia liikkeellä säännöllisillä niksautuskäynneillä”, sanoo yksi Eevan kiitollisista asiakkaista.

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää