Suksivoitelutiloissa suuria sisäilmaongelmia

Suksivoitelutiloissa suuria sisäilmaongelmia - Artikkelit - UniqAir

Uutisarkisto

2022

Suomalaishiihtäjät ovat kärsineet Etelä-Koreassa sisäilmaongelmista, kertoo suomiurheilu.com. Swix Sport Finlandin maajohtaja Aki Tuovinen sanoo, että tämä on vasta jäävuoren huippu, sillä erittäin suuria sisäilmaongelmia löytyy suksien voitelukopeista.

Suomalaishiihtäjät törmäsivät Etelä-Koreassa sisäilmaongelmiin heti majoitustiloihin saapuessaan. Vielä suurempi sisäilmaongelma odottaa kuitenkin monia hiihtäjiä kautta Suomen ja maailman, ja se löytyy suksivoitelutiloista. Ongelman laajuus ja syyt voivat yllättää suomalaiset.

- Voitelukopit ovat usein työmaaparakkeja. Ne ovat ahtaita, ja niissä on lähes olematon ilmanvaihto. Kun voitelukoppiin lisätään kymmenittäin suksia, voitelijat, pulverit, voiteet, voitelulaitteet ja kiire, saadaan kovaa ammattitaitoa ja työsuojelua vaativa erittäin haasteellinen työympäristö. Meidän voitelijat käyttävät henkilökohtaisia suojaimia, ja myös voitelukopissa käyvien muiden ihmisten hengitysilmasta tekee turvallista UniqAir-ilmanpuhdistin, Aki Tuovinen sanoo.

Meidän voitelukopissa on UniqAirin ansiosta kirkas ja raikas ilma, kun vertaa kilpailijoiden viereisten koppien pölyiseen ja tunkkaiseen ilmaan.

- UniqAir poistaa suksivoitelukoppien, kuten muidenkin huonetilojen, sisäilmasta pölyn, pienhiukkaset, bakteerit, virukset, mikrobit, homeitiöt, allergeenit, sekä 100% hajut, voidehöyryt ja kaikenlaiset kaasut, sanoo UniqAirin toimitusjohtaja Panu Riikonen.

Sisäilma voi vaikuttaa hiihtäjien suorituskykyyn

- Jos pitovoiteita laitetaan suksen pohjaan, kun luistovoiteiden fluoripölyä on vielä voitelukopin ilmassa, voi pito heiketä. UniqAirin avulla meidän tiimi voi vaikuttaa jopa hiihtäjien suorituskykyyn. Se poistaa pölyn tehokkaasti sisäilmasta, ja meidän tiimi voi jatkaa töitä heti, Aki Tuovinen sanoo.

Aki Tuovisen mukaan Swix Finland Racing Service on kisakautena loka-huhtikuussa liikenteessä 12-15 viikonloppua, ja yhden kisaviikonlopun aikana tiimi huoltaa sukset jopa sataan suoritukseen.

Voitelukopeissa terveydelle haitallisia kaasuja

1.7.2020 mennessä EU kieltää kauppojen hyllyillä kaikki PFOA-yhdisteitä ja -johdannaisia sisältävät tuotteet. PFOA eli perfluorioktaanihappo on terveysriski, joka voi aiheuttaa syöpää ja kehitysvammoja. Sitä löytyy esimerkiksi vanhoissa suksivoiteissa.

- Swixin voiteissa on turvallisin mahdollinen fluoriteknologia ja puhtaat raaka-aineet, jotka eivät muutu vaarallisiksi PFOA-yhdisteiksi. Miehemme käyttävät hengityssuojaimina moottorimaskeja. Koska voitelukoppien ilmassa on tyypillisesti rankasti pölyä ja haitallisia kaasuja, me hankimme UniqAirin. Nyt voitelukopin sisäilma on äärimmäisen puhdas. Ilma pysyy raikkaana, vaikka neljä miestä voitelee suksia yhtä aikaa, Aki Tuovinen sanoo.

- Puhdistettava ilma menee UniqAirin sisään juuri sopivasti voitelupöydän korkeudelta. Ei ole pöllyämistä eikä vedon tunnetta. Puhdistettu ilma tulee ulos UniqAirin alaosasta, joten se leviää tehokkaammin koko tilaan. On tärkeää, että likainen ilma ei pääse edes voitelupöydältä voitelijan pään tasolle asti, Aki Tuovinen varoittaa.

Kansainvälinen Hiihtoliitto tutkitutti jo 2009 ammattivoitelijoiden veren PFOA-arvoja, ja ne olivat korkealla.

- Hyvä työkunto on elintärkeä asia. Voitelijoilla kautta maailman voi olla helposti ylähengitystieoireita. Yleinen mysteeri on usein talven ensimmäisenä työviikonloppuna joillekin nouseva fluorikuume. Sitä ei ole UniqAirin käyttöönoton jälkeen ollut yhdelläkään meidän voitelijoista, Aki Tuovinen sanoo.

Lisätiedot

Aki Tuovinen, maajohtaja, Swix Sport Finland Oy, puh. 0400 397 109, a.tuovinen@swixsport.no
Panu Riikonen, toimitusjohtaja, UniqAir Oy, puh. 040 563 8520, panu.riikonen@uniqair.fi

Swix Sport Finland Oy

Swix Sport Finland on Jyväskylässä toimiva ulkoilu- ja urheiluvarusteiden tukkuyritys. Yritys kuuluu kansainväliseen Swix Sport -konserniin, joka on perustettu yli 70 vuotta sitten. Suomen markkinoilla Swix on ollut vuodesta 1947. Yrityksen brändejä ovat Ulvang-villavaatteet, Lundhags-retkeilyvarusteet, Helsport-teltat ja -makuupussit, Hard Rocx -maastopyörät, Original Team Wear -seuratekstiilit, sekä Toko- ja Swix- suksivoiteet, jotka hallitsevat noin 70% osuutta maailmanmarkkinoista. Kymmenien vuosien kokemuksella, vankalla tuotekehityksellä ja omalla tuotannolla on saavutettu luistavia tuloksia. Swixin suksivoiteita ja pulvereita käyttävät huipputason kilpahiihtäjät ja voiteita sunnuntaihiihtäjät. Swixin luistolla ja pidolla voitetaan arvokisoissa kirkkaimpia mitaleja.

www.swixsport.com

UniqAir Oy

UniqAir on 2014 perustettu suomalainen cleantech-yritys, joka valmistaa ja markkinoi julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioille sisätilojen hengitysilman parantavia UniqAir-ilmanpuhdistimia. Kotimainen UniqAir on VTT:n ja TTL:n testaama, turvallinen ja terveellinen. Se poistaa sisäilmasta 99,9% näkyvistä ja näkymättömistä pienhiukkasista sekä 100% kaasumaisista epäpuhtauksista. Yritys auttaa asiakkaitaan kaikkialla Suomessa ilmanpuhdistinten vuokrauspalvelulla, jolla saa joustavasti ja nopeasti ensiavun sisäilmaongelmiin. Asiakkaina on mm. Suomen suurimmat kunnat, sairaanhoitopiirit, SOTE- ja kuntayhtymät, oppilaitokset ja yritykset. UniqAir-ilmanpuhdistimia käytetään erityisen paljon päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa, hoivakodeissa, hammaslääkäriasemilla, kampaamoissa, neuvottelu- ja asiakaspalvelutiloissa sekä toimistoissa.

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää

Kotiin, toimistolle tai suurempiin tiloihin

Uniq-ilmanpuhdistin - musta lasi - UniqAir

Uniq 2-ilmanpuhdistin

899 €alk. 32,31 €/kksis. alv 24 %
Katso tuote