Suomalainen cleantech-yritys kasvaa ja tarjoaa puhdasta sisäilmaa nyt myös kuluttajille

UniqAir avasi kolme kertaa suuremmat tuotantotilat - Artikkelit - UniqAir

Uutisarkisto

2022

Lappeenrantalainen UniqAir Oy valmistaa ja toimittaa ilmanpuhdistimia julkishallinnon ja yritysten lisäksi nyt myös suoraan kuluttaja-asiakkaiden tarpeisiin. Suomalaisesta huippuinnovaatiosta syntynyt ja kotimaisesta valmistuksesta kiitosta saanut UniqAir on alallaan ainutlaatuinen kasvuyritys.

UniqAir on ollut jo vuosia ratkaisemassa julkisten tilojen, kuten koulujen, toimistojen ja terveydenhuollon tilojen sisäilmaongelmia. Vuokraamillaan ilmanpuhdistimilla se on tarjonnut turvallisempia ja terveellisempiä työympäristöjä vaativimmissakin kohteissa. Helpotusta oireisiin saadaan myös tuotannoissa, saneerauksissa sekä homevaurioisissa rakennuksissa.

Puhdasta suomalaista huipputeknologiaa

Ilmanpuhdistimen teknologia on kehitetty yhteistyössä Aalto-yliopiston ja Suomen puolustusvoimien kanssa.

“Se poikkeaa tehollaan ja tarkkuudellaan kilpailijoiden puhdistimista. UniqAir poistaa ilmasta jopa 100 % kaasumaisista yhdisteistä, kuten haihtuvat orgaaniset yhdisteet, otsonin, ilmansaasteet, toksiinit ja hajut sekä 99,97 % pienhiukkasista, kuten mikrobit, homeitiöt ja mikromuovin“, UniqAirin toimitusjohtaja Panu Riikonen kertoo.

Oireettomia päiviä, merkittäviä säästöjä

Positiivista palautetta on satanut sitä mukaa, kun puhdistin on löytänyt tiensä uusiin tiloihin.

“Olemme näiden vuosien aikana saaneet tarjota satoja terveellisempiä ja turvallisempia tiloja, tuhansia oireettomia päiviä ja merkittävää säästöä sairauskustannuksissa”, Riikonen iloitsee.

UniqAirilla voidaankin nähdä olevan merkittävä vaikutus kansanterveyteen ja -talouteen.

Puhtaan ilman ilosanoma kiirii nyt jo laajasti julkishallinnon lisäksi yksityisille yrityksille ja kuluttajille saakka.

“Koteihin ja toimitiloihin soveltuvan Uniq-ilmanpuhdistimen valmistus on alkanut ja me olemme valmiina viemään puhdasta ilmaa kaikille!” Riikonen kertoo tyytyväisenä.

Kiihtyvää kasvuvauhtia ja kansainvälistymistä

Viime vuosien kasvava kysyntä näkyi jo vuonna 2017 tuotantotilojen kolminkertaistumisena. Uuden kuluttajatuotteen lanseerauksen myötä tuotanto tulee kasvamaan entisestään.

Myös ammattikohderyhmille suunnattuun PRO-tuotesarjaan tuodaan uusia tuotteita vielä kuluvan vuoden aikana.

Liikevaihdon odotetaan yli kolminkertaistuvan seuraavien viiden vuoden aikana, kun se vuonna 2018 oli 3,5 miljoonaa euroa.

Kasvua haetaan voimakkaasti myös kansainvälisiltä markkinoilta. “Vientiä on käynnistelty jo useammassa eri kohdemaassa sekä kuluttajatuotteen että ammattikäyttöön suunnatun tuotteen osalta”, Riikonen toteaa.

“Tietoisuus hengitysilman terveellisyydestä ja puhtaan sisäilman merkityksestä osana kokonaisvaltaista hyvinvointia kasvattaa huomiotaan globaalisti.”

Hyvää ilmaa Lappeenrannasta maailmalle

Kasvava lappeenrantalaisyritys, joka elää vahvasti paikallisista arvoistaan, on merkittävä asia kaupungille ja koko maakunnalle.

Kuluttajalle suunnatun tuotteen kotimainen valmistus vastaavassa mittakaavassa on tänä päivänä harvinaista, jopa ainutlaatuista.

“Työllistämme paikallisesti suoraan kymmenen henkilöä. Toimintamme välillinen vaikutus on huomattava. Pyrimme niin komponenttien kuin materiaalienkin osalta hyödyntämään paikallisia ja kotimaisia toimittajia aina kun se on mahdollista. Meille paikallisuus on tärkeää”, Riikonen tähdentää.

Puhtaan ilman tekijöitä on kaiken kaikkiaan 19. Pääkonttori ja valmistus sijaitsevat Lappeenrannassa, mutta toiminta kattaa koko Suomen. Hiljattain avatusta verkkokaupasta on nyt mahdollista tilata milloin vain, mihin vain.

UniqAir on perustettu vuonna 2014 ja sen omistavat kotimaisiin kasvuyrityksiin sijoittava Sontek Oy, Pauligin suvun sijoitusyhtiö Oy The English Tearoom Ab sekä toimiva johto.

Kiinnostuitko? Lue lisää.

UniqAir-ilmanpuhdistimet puhdistavat ilmasta pienimmätkin hiukkaset sekä kaasumaiset epäpuhtaudet. Kun hengität UniqAir-ilmaa, tunnet eron.

Puhdasta ilmaa kotiin Puhdasta ilmaa työpaikalle

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää

Kotiin, toimistolle tai suurempiin tiloihin

Uniq-ilmanpuhdistin - musta lasi - UniqAir

Uniq 2-ilmanpuhdistin

899 €alk. 32,31 €/kksis. alv 24 %
Katso tuote
UniqAir PRO

UniqAir PRO

Katso tuote