UniqAir-ilmanpuhdistimella voidaan merkittävästi vähentää ilmassa leijuvien taudinaiheuttajien määrää

Uutisarkisto

2022

UniqAir-puhdistimet poistavat suodattamastaan ilmasta pienhiukkaset, mukaan lukien virukset ja aerosolit, yli 99 %sti. UniqAir-teknologia on testattu VTT:n laboratoriossa alkuvuodesta ja tulosten mukaisesti erotusaste myös koronaviruksen kokoluokassa n. 0,1 µm on yli 99%.

Paljon on mediassa ollut puhetta koronaviruksen torjunnasta – mikä on totta, mikä mainospuhetta ja mikä lähdekritiikitöntä hypetystä?

Muutama perusasia tartuntamekanismista on hyvä ymmärtää, kun mietitään, miten ilmanpuhdistimilla voidaan vaikuttaa tartuntojen ehkäisyyn.

Vallitsevan käsityksen mukaan tartunta tapahtuu pääsääntöisesti pisarakosketuksesta. Taudinkantaja aivastaa tai yskäisee, jolloin virus päätyy pisarasuihkulle altistuvan henkilön limakalvolle tai siirtyy pintojen kautta (esim. ovenkahvat) toisen henkilön käteen ja sitten samalla kädellä hieraistaan silmänurkkaa tai nenää.

Tämän tiedon perusteella voidaan todeta, että tehokas ja välttämätön yhdistelmä ehkäistä tartuntoja on tehostettu pintojen desinfiointi, tehostettu käsihygienia ja pisarasuihkun leviämisen estäminen pitämällä hengityssuojainta nimenomaan taudinkantajalla.

Uusimman tutkimustiedon mukaan virus leviää myös ilmateitse aerosolien mukana

Yskiminen tai aivastaminen aiheuttaa aerosolipilven, joka leviää tehokkaasti useiden metrien päähän ja hälvenee vasta useiden minuuttien kuluttua. Katso Aalto-yliopiston julkaisema video aiheesta.

Tämä aerosolipilvi voi kantaa mukanaan myös virusta. Tartuttavuusriskin ovat tutkitusti havainneet mm. Massachusetts Institute of Technology, Nebraskan yliopistosairaala ja meidän omat Aalto-yliopisto, Ilmatieteen laitos, VTT ja Helsingin yliopisto. Asiasta ovat uutisoineet mm. MTV3 sekä Ilta-Sanomat.

Useiden minuuttien ajan leijailevan korona-aerosolipilven voi hälventää muutamissa sekunneissa oikein sijoitetulla UniqAir-ilmanpuhdistimella

Torjuntakohteita, joissa saavutetaan hyvä vaikuttavuus ovat esimerkiksi kauppojen kassajonot, yritysten ja laitosten palvelutiskit, terveysasemien vastaanottohuoneet, potilaiden hoitohuoneet jne..

Parhaimmillaan voidaan merkittävästi alentaa ilmassa leijuvien taudinaiheuttajien määrää.

Talteen otetut virukset ja bakteerit kuolevat hiukkassuodattimessa koska niillä ei ole isäntäsolua, johon pesiytyä ja jakaantua. Esimerkiksi koronavirus kuolee ilman isäntäsolua muutamassa tunnissa.

UniqAir-ilmanpuhdistimilla on jo pitkään turvattu sisäilman puhtautta ja turvallisuutta mm. sairaaloissa, apteekeissa, kaupoissa, kouluissa ja monissa muissa tiloissa, joissa hengitysilman turvallisuus on nostettu prioriteeteissa korkealle.

Tehostettu siivous/desinfionti, tehostettu käsihygienia, hengityssuojat sekä UniqAir-ilmanpuhdistin yhdessä tuottavat parhaan lopputuloksen.

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää