UniqAir Oy TOP 5 joukossa maailmanlaajuisessa ilmanpuhdistin valmistajavertailussa

Uniq sopii toimistoon

Uutisarkisto

2022

StartUs Insights on analysoinut maailmanlaajuisesti 97 kasvavaa nuorta ilmanpuhdistinvalmistajaa, joiden tuotteet ovat vaikuttaneet yleiseen turvallisuuteen koronavirus-epidemian aikana. Näistä yrityksistä he listasivat 5 parasta ja yksi yrityksistä on lappeenrantalainen UniqAir Oy.

Itävaltalainen StartUs Insights on erikoistunut nousevien uusien yritysten, teknologioiden ja niiden liiketoimintamallien analysointiin.

Yrityksen innovaatioanalyytikot tutkivat erilaisia ratkaisuja, jotka ovat olleet pandemian aikana yleisen turvallisuuden apuna. He kertovat, että listan muodostamisessa käytettiin tietopohjaista vertailumenetelmää, jossa yksilöitiin maailmanlaajuisesti merkittävimmät ratkaisut.

– On hienoa, että kehittämämme teknologia menestyy kansainvälisessä vertailussa. Kova työmme puhtaan sisäilman saamiseksi kaikille on huomioitu varsinkin nyt pandemian aikana, UniqAir Oy:n toimitusjohtaja Panu Riikonen kertoo.

Suomessa kehitetty ilmanpuhdistinteknologia

UniqAir valmistaa ilmanpuhdistimia, joissa käytetään kolmivaiheista suodatusteknologiaa. Suodatuksen perustana on ainutlaatuinen Suomen Puolustusvoimien asiantuntijoiden kanssa kehitetty laajakirjoinen aktiivihiiliyhdiste, joka kykenee suodattamaan hyvin monenlaisia haitallisia molekyylejä.

Laite poistaa nopeasti ja tehokkaasti sisäilmasta terveyttä uhkaavat epäpuhtaudet: huone-, eläin- ja siitepölyn, mikrobit, bakteerit, virukset, homeitiö, mikromuovin sekä kaasumaiset epäpuhtaudet, kuten ilmansaasteet, haihtuvat VOC-yhdisteet, toksiinit ja hajut.

VTT:n laboratoriotestien mukaan UniqAir-teknologian erotusaste niin pienhiukkasille kuin kaasuillekin on yli 99%. Käytännössä tämä tarkoittaa, että myös koronavirus saadaan suodatettua pois hengitysilmasta.

UniqAir-ilmanpuhdistimilla on jo pitkään turvattu sisäilman puhtautta ja turvallisuutta muun muassa sairaaloissa, apteekeissa, kaupoissa, kouluissa ja monissa muissa tiloissa.

StartUs Insightsin ilmanpuhdistinvalmistajien vertailu.

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää