UniqAirin avulla meidän tiimi voi vaikuttaa jopa hiihtäjien suorituskykyyn

Uutisarkisto

2022

"Jos pitovoiteita laitetaan suksen pohjaan, kun luistovoiteiden fluoripölyä on vielä kopin ilmassa, voi pito heiketä. UniqAir poistaa pölyn tehokkaasti ja meidän tiimi voi jatkaa töitä heti”.

”Suksien voitelukopit ovat usein työmaaparakkeja. Ne ovat ahtaita, ja niissä on lähes olematon ilmanvaihto. Kun voitelukoppiin lisätään kymmenittäin suksia, voitelijat, pulverit, voiteet, voitelulaitteet ja kiire, saadaan kovaa ammattitaitoa ja työsuojelua vaativa erittäin haasteellinen työympäristö", Aki sanoo.

"Meidän voitelijat käyttävät henkilökohtaisia suojaimia, ja myös voitelukopissa käyvien muiden ihmisten hengitysilmasta tekee turvallista ja puhdasta UniqAir-ilmanpuhdistin. Meidän voitelukopissa on UniqAirin ansiosta kirkas ja raikas ilma, kun vertaa kilpailijoiden viereisten koppien pölyiseen ja tunkkaiseen ilmaan”, jatkaa Aki.

Swix Sport puhdistaa voitelutilojen ilman mestarillisesti UniqAirilla

1.7.2020 mennessä EU kieltää kauppojen hyllyillä kaikki PFOA-yhdisteitä ja -johdannaisia sisältävät tuotteet. PFOA eli perfluorioktaanihappo on terveysriski, joka voi aiheuttaa syöpää ja kehitysvammoja. Sitä löytyy esimerkiksi teflon-paistinpannuissa ja vanhoissa suksivoiteissa.

”Swix haluaa olla sosiaalisen vastuun edelläkävijä. Ensinnäkin teemme tuotepakkauksemme itse, se pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä”, kertoo Aki Tuovinen.

”Panostamme työturvallisuuteen. Swixin voiteissa on turvallisin mahdollinen fluoriteknologia ja puhtaat raaka-aineet, jotka eivät muutu vaarallisiksi PFOA- yhdisteiksi. Miehemme käyttävät hengityssuojaimina moottorimaskeja. Koska voitelukoppien ilmassa on tyypillisesti rankasti pölyä ja haitallisia kaasuja, me halusimme hankkia UniqAirin."

"Nyt voitelukopin sisäilma on äärimmäisen puhdas. Ilma pysyy raikkaana, vaikka neljä miestä voitelee suksia yhtä aikaa.”

UniqAirissa on kolme erillistä suodatinta: esisuodatin, aktiivihiilisuodatin ja EPA-suodatin.

”Puhdistettava ilma menee UniqAirin sisään juuri sopivasti voitelupöydän korkeudelta. Ei ole pöllyämistä eikä vedon tunnetta. Puhdistettu ilma tulee ulos UniqAirin alaosasta, joten se leviää tehokkaammin koko tilaan”, Aki kiittää. ”On tärkeää, että likainen ilma ei pääse siis edes voitelupöydältä voitelijan pään tasolle asti!”

Kansainvälinen Hiihtoliitto tutkitutti 2009 ammattivoitelijoiden veren PFOA-arvoja, ja ne olivat korkealla.

”Hyvä työkunto on elintärkeä asia. Voitelijoilla kautta maailman voi olla helposti ylähengitystieoireita. Yleinen mysteeri on usein talven ensimmäisenä työviikonloppuna joillekin nouseva fluorikuume. Sitä ei ole UniqAirin käyttöönoton jälkeen ollut yhdelläkään meidän voitelijoista”, Aki sanoo.

Aki kertoo, että jo ensimmäisenä UniqAirin työviikonloppuna ilmanpuhdistinta tulivat katsastamaan muutkin voitelutiimit.

”Suosittelen UniqAiria niiden lisäksi voidetehtaiden testihuoneisiin. Valtava potentiaali on myös urheiluliikkeiden suksihuolloissa kautta Suomen. Ne kaikki tarvitsisivat UniqAiria. Niissä on miehet töissä 8 tuntia päivässä ja 5 päivää viikossa”, paaluttaa Aki.

Mies tietää, mitä puhuu. Aki on ollut urheilubisneksessä 20 vuotta: hiihtäjänä, valmentajana, myyntipäällikkönä, kehittämässä suksen mittausjärjestelmää ja urheilukauppiaana.

Akin voittoisan Swix Finland Racing Service -voitelutiimin lisäksi UniqAireja käytetään paljon yritysten toimisto- ja vastaanottotiloissa, sairaaloissa, laboratorioissa, kouluissa, päiväkodeissa, hoivakodeissa ja muissa tiloissa, joissa on sisäilmaongelmia. UniqAir tuo avun sisäilmaongelmiin ja ihmisten sisäilmaoireisiin heti.

Kun Akilta kysyy, miten kuvailisit UniqAiria, Aki summaa nopeasti: ”Tehokas, helppo ja hiljainen.” Voittajan on helppo hymyillä.

Swix Sport Finland

Maajohtaja Aki Tuovisen vetämä Swix Sport Finland on Jyväskylässä toimiva ulkoilu- ja urheiluvarusteiden tukkuyritys. Yritys kuuluu kansainväliseen Swix Sport -konserniin, joka on perustettu jo yli 70 vuotta sitten. Suomen markkinoilla Swix on ollut vuodesta 1947.

Yrityksen brändejä ovat Ulvang-villavaatteet, Lundhags- retkeilyvarusteet, Helsport-teltat ja -makuupussit, Hard Rocx -maastopyörät, Original Team Wear - seuratekstiilit, sekä Toko- ja Swix-suksivoiteet, jotka hallitsevat noin 70% osuutta maailmanmarkkinoista.

Kymmenien vuosien kokemuksella, vankalla tuotekehityksellä ja omalla tuotannolla on saavutettu luistavia tuloksia.

Swixin suksivoiteita ja pulvereita käyttävät huipputason kilpahiihtäjät ja voiteita sunnuntaihiihtäjät. Swixin luistolla ja pidolla voitetaan arvokisoissa kirkkaimpia mitaleja.

Aki laskee, että Swix Finland Racing Service on kisakautena loka-huhtikuussa liikenteessä 12-15 viikonloppua, ja yhden kisaviikonlopun aikana tiimi huoltaa sukset jopa sataan suoritukseen!

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää

Kotiin, toimistolle tai suurempiin tiloihin

Uniq-ilmanpuhdistin - musta lasi - UniqAir

Uniq 2-ilmanpuhdistin

899 €alk. 32,31 €/kksis. alv 24 %
Katso tuote