UniqAirin avulla oireet ovat loppuneet kokonaan

Uutisarkisto

2022

Vastuullinen työnantaja otti Tarjan sisäilmaoireet vakavasti, ja hankki Tarjan työtilaan UniqAirin. ”Oireeni alkoivat helpottua viikossa.”

Imatralla Tarjan työkaverit suhtautuivat ensin epäilevästi ilmanpuhdistimeen. Voisiko se auttaa heitäkin? ”Kerron kaksi tositapausta. Työtoverillani oli töissä yskää, köhää, ja hän selvitteli kurkkua koko ajan. Oireet loppuivat aina viikonloppuisin.

UniqAirin avulla oireet ovat loppuneet kokonaan. Toinen työtoverini kärsi pidemmän aikaa kuivasilmäisyydestä. Silmät olivat vetiset, valonarat ja kipeät. Hän kokeili kaikenlaisia silmätippoja – tuloksetta. Nyt hänellä on UniqAir vieressä, ja silmät ovat terveet ja oireettomat.”

Työterveyshoitajat luottavat UniqAir-ilmanpuhdistimiin

Imatran Työterveys ry perustettiin 1976. Nykyään asiakkaisiin kuuluu yhteensä noin 240 jäsenyritystä ja noin 3100 henkilöasiakasta.

Työterveyspalvelut kattavat työpaikkaselvitykset, työterveystarkastukset, työtapaturmat, ammattitaudit ja työperäiset sairaudet sekä työkykyä ylläpitävän toiminnan. Täällä annetaan ensiapukoulutusta, sairaanhoitoa, laboratoriopalveluja, ohjausta ja neuvontaa.

Asiakaslähtöinen, laadukas, luotettava ja osaava – ne ovat tämän työpaikan aidot arvot.

Kaikessa työssä korostuu ennaltaehkäisevä ote ja työntekijöiden hyvinvoinnin edistäminen.

Vastaava työterveyshoitaja Tarja Miikki-Nikku on hoitanut asiakasyritysten työntekijöitä Imatralla vuodesta 2006. Tarja tekee sekä hallinnollisia että työterveyshoitajan töitä. ”Viikoittain vastaanotollemme tulee potilaita, joilla on sisäilmaongelmista johtuvia oireita. Ne ovat erittäin yleisiä!”

Tarja tietää myös omakohtaisesta kokemuksesta sisäilmanongelmien vakavat seuraukset.

”Olen itse kroonistunut astmaatikko. Diagnosoitu jo 25 vuotta sitten. Näiden vuosien aikana minulta on leikattu poskiontelot kahteen kertaan ja lääkitty vahvasti kortisonilla. 2014 oireeni pahenivat työpaikan sisäilmaongelmien takia. Onneksi tänne hankittiin UniqAirit! Pärjään töissä mainiosti lääkityksen ja UniqAirin puhdistaman hengitysilman tähden. Tuossa tuo laite on vieressäni. Heti kun menen pois UniqAirin luota, saan oireita”, Tarja on huomannut.

Astman ja allergiaoireiden vuoksi Tarjalta on huonontunut haju- ja makuaisti.

”On ajanjaksoja, kun niitä ei ole ollenkaan. Esimerkiksi voi olla päiviä, kun en haista tupakansavua tai hajuvesiä ollenkaan, mutta ne aiheuttavat päänsärkyä. Tänä päivänä on paljon ihan yleisiä paikkoja, kuten kauppoja, kirkkoja ja hotelleja, joissa käydessäni huomaan, että tulee oireita. Minulta lähtee ensimmäisenä ääni. Muita oireita on muun muassa yskä, tukkoisuus, hengenahdistus ja väsymys”, Tarja kertoo.

Terveydenhoitoalan ammattilaiset ovat monia muita suurempi riskiryhmä sairastua itsekin. Bakteereja, viruksia ja allergeeneja kulkee asiakkaiden mukana laumoittain ovesta sisään. Vastustuskyky täytyy olla kunnossa.

Imatran Työterveyden vastaanottotiloissa on myös UniqAir-sisäilmanpuhdistin. Huomaamattomasti ja hiljaisesti se auttaa työterveyden ammattilaisia ja potilaita: se poistaa sisäilmasta bakteerit, virukset, mikrobit, homeitiöt, allergeenit, huone-, eläin- ja siitepölyt sekä hajut ja haitalliset kaasut.

Tarja jakaa työviikkonsa Imatran ja Simpeleen kesken. Simpeleellä hän on kolme päivää viikossa. Simpeleen vastaanottotilat on Metsä Boardin tehtaan vanhassa konttorirakennuksessa.

Metsä Board on johtava eurooppalainen kartonkivalmistaja, jonka uusiutuvat raaka-aineet tulevat kestävästi hoidetuista metsistä. Yrityksen kartongeista tehdään turvallisempia ja ympäristöystävällisempiä pakkauksia.

Tässä rakennuksessa Tarja alkoi heti oireilla. Vastuullinen työnantaja otti Tarjan oireet vakavasti, ja hankki Simpeleellekin Tarjan työtilaan UniqAirin. ”Oireeni alkoivat helpottua viikossa. Täällä työskentelee myös lääkäri, ja hänenkin työtilassaan on UniqAir.”

UniqAirit auttavat muutossa uusiin tiloihin

Tarjalla ja työkavereilla on vuodenvaihteessa edessä uusiin tiloihin muutto Imatralla.

”Uusiin tiloihin tulee uudet kalusteet. Hävitämme kaikki sisäilmaongelmien takia saastuneet tavarat, jotka voidaan hävittää. Mutta mietimme, miten sinne siirrettävät potilastietomapit puhdistetaan. Ne täytyy tietenkin lakisääteisesti säilyttää.”

Tarja tietää, että UniqAireja käytetään myös monissa uusissa tiloissa. Ne puhdistavat 100%:sti uusista materiaaleista jopa kuukausien ajan hengitysilmaan irtoavat epäterveelliset kaasut.

UniqAirien avulla uusien ja saneerattujen kiinteistöjen pakollinen tuuletusaikakin lyhenee merkittävästi.

UniqAireja käytetään tehtaiden ja muiden yritysten toimisto- ja vastaanottotilojen lisäksi paljon sairaaloissa, laboratorioissa, kouluissa, päiväkodeissa, hoivakodeissa ja muissa tiloissa, joissa on sisäilmaongelmia.

Tarja painottaa, että UniqAir on välttämätön hänen työterveytensä ja työkykynsä säilymiselle. ”Sen avulla astma
pysyy aisoissa.”

Kun Tarjalta pyytää kolmea sanaa UniqAirista, hän antaa ne kauniin bonuksen kera: ”Puhdas, raikas, äänetön ja yksinkertaisen tyylikäs. Sopii huomaamattomasti joka paikkaan.”

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää

Kotiin, toimistolle tai suurempiin tiloihin

Uniq-ilmanpuhdistin - musta lasi - UniqAir

Uniq 2-ilmanpuhdistin

899 €alk. 32,31 €/kksis. alv 24 %
Katso tuote