Uusien kalusteiden höyryt sekä pölyt pois sisäilmasta ja tilalle terveellistä hengitysilmaa UniqAireilla

Uutisarkisto

2022

Erkki Jylhällä on tärkeä neuvo kaikille suurista remonteista vastaaville: ”Olemme oppineet näiden vuosien aikana oikean toimintajärjestyksen: viemme remontoituun tilaan UniqAirit paikalle ennen ihmisiä”.

”Kuntatalo käy nyt läpi suurta peruskunnostusurakkaa”, Erkki Jylhä sanoo.

”Aloitimme 2012. Saneeraamme talon iän ja nykyaikaisten toimitilojen vaateen takia. Olemme tehneet tiimityötiloja ja yksittäisiä huoneita. Remontin yhdeksän ensimmäistä vaihetta eli puolet talosta on nyt remontoitu. Esimerkiksi kaikki työntekijöiden tilat on kunnostettu”, Erkki kertoo.

Uusien kalusteiden höyryt sisäilmasta pois UniqAireilla

”Remontoiduissa tiloissa meillä suurin sisäilmaongelman aiheuttaja on uusista kalusteista ilmaan haihtuvat liimahöyryt ja muut hajut. Ei tehtailla kalusteita tuuletella, vaan ne pakataan ja tuodaan asiakkaille! UniqAirit auttavat meitä selkeästi. Ne puhdistavat nopeasti sisäilman kalusteiden höyryistä puhtaaksi.”

UniqAirin puhtaan ilman tuotto on 189 kuutiometriä tunnissa.

”Tässä työssä täytyy osata ennakoida. Kiitos on se, kun ei tule valituksia”, Erkki Jylhä hymyilee.

”Mittaamme ilman laatua talossa koko ajan. Mittausjärjestelmä otettiin käyttöön 2012. Tiedän tarkkaan eri tilojemme ilman laadun, hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan. Ilmaa ei vaihdeta turhaan, vaan taloudellisesti ja kunkin tilan tarpeen mukaan”, Jylhä sanoo.

Pölyt pois sisäilmasta ja tilaan terveellistä hengitysilmaa

Toinen Kuntatalon sisäilmaongelman aiheuttaja on tyypillinen remonteissa: pöly.

”Vaikka kuinka pyrimme minimoimaan pölyn leviämistä rakennusalueen ulkopuolelle, sitä pääsee kulkeutumaan muihin tiloihin. Pölyn takia herkimmät ihmiset saavat oireita. Silloin siirrämme UniqAirit ongelmatiloihin, ja oireet lakkaavat”, Jylhä toteaa.

UniqAirit on helppo siirtää tilasta toiseen, ne liikkuvat kevyesti pyörillä. Ja sitten vain sähköpistoke seinään ja kytkin päälle.

Kuntatalo luottaa UniqAirin joustavaan ja nopeaan palveluun

Erkki Jylhä arvostaa tehokasta ja toimivaa palvelua. ”UniqAirilla on tosi nopea ja joustava palvelu. Soitosta yhden tunnin päästä uusi laite on jo meillä."

"Näin myös me täällä Kuntatalossa pystymme reagoimaan käyttäjäpalautteeseen tosi nopeasti! Vakikäytössä meillä on täällä omaksi ostettuja UniqAireja, ja tarpeen mukaan vaihtuva määrä vuokrattuja UniqAireja."

"Työntekijöistämme esimerkiksi yksi on erittäin tuoksuyliherkkä, ja hän oireili niin rajusti, että hänen vieressään on nykyään koko ajan UniqAir. UniqAir on selvästi mahdollistanut herkän työntekijän pitämisen työkunnossa”, Jylhä kiittää.

Yhdessä hyvä tulee

Jylhän tiimi pitää huolta siitä, että Kuntatalossa on lainmukaiset, terveelliset ja turvalliset tilat, sekä kaikilla hyvä olla.

”Muutos on aina iso asia työntekijöille. Remontti on iso muutos. Kun työntekijöillä on sisäilmaoireita, he tulevat avoimesti sanomaan niistä minulle. Toisinaan jopa tunteen palolla! Kuulostelen herkällä korvalla. Kun joku sanoo ”huono sisäilma”, minun pitää ottaa monta asiaa huomioon, ja löytää se totuus. Aina valitus otetaan tosissaan.”

Erkki kertoo, että Kuntatalon peruslämpötila pidetään hyvässä +22 Celsius-asteessa talvella.

”Helteellä on sisäilmankin oltava lämpimämpi, etteivät ihmiset palele.” Erkki tietää, että liian lämmin tila tuntuu siltä, että sisäilmasta loppuu happi, ja että liika ilmanjäähdytys kuivattaa hengitysilmaa.

Erkki Jylhä on ollut koko työuransa tekemisissä talotekniikan parissa. Ennen Kuntataloa Erkki seikkaili talotekniikan haasteellisissa ongelmanratkaisutehtävissä monen alan organisaatioissa.

Jylhän käsien jälkeä näkyy hänen työurallaan sairaaloissa, toimistoissa, Pauligin kahvinpaahtimolla ja Helsinki-Vantaan sisäilmastaan palkitulla lentoasemalla. Kokemus auttaa ratkomaan talotekniikan monitahoisia ja visaisia pulmia niin, että lopputuloksena on hyvä ja terveellinen sisäilma kaikille.

Kuntatalon lisäksi monissa Suomen kuntien kiinteistöissä on rakennuskannan ikääntymisestä johtuva, kasvava sisäilmaongelma. Huono sisäilma aiheuttaa vuosittain kunnille suuret sairauspoissaolot ja -kustannukset.

Valppaat kuntapäättäjät ottavat käyttöön ensiavuksi UniqAirit, ja selvittävät sitten rauhassa ja perin pohjin kiinteistöjen sisäilmaongelmien syyt. Kuntapäättäjille on tärkeää, että UniqAir-ilmanpuhdistin on luotettava, VTT:n ja TTL:n testaama, turvallinen ja terveellinen.

Tutkimusten mukaan UniqAir poistaa sisäilmasta kaikki terveydelle haitalliset epäpuhtaudet: homeitiöt, virukset, bakteerit, mikrobit, allergeenit, huone-, eläin- ja siitepölyt, hajut, haitalliset kaasut, ammoniakin ja otsonin.

UniqAirin puhdistama ilma on aistinvaraisesti ja mittausteknisesti huomattavasti terveellisempää hengittää.

UniqAireja käytetään Kuntatalon lisäksi ympäri Suomen monien kaupunkien ja kuntien toimisto- ja kokoustiloissa. UniqAirit ovat töissä monissa koulu-, päiväkoti-, hoivakoti- ja terveyskeskustiloissa, sekä muissa tiloissa, joissa on sisäilmaongelmia, tai henkilömääräkuormitus ja puhtaan ilman tarve on suuri.

Kun Erkki Jylhältä pyytää kolme sanaa UniqAirista, Erkki antaa enemmän.

”Ensinnäkin joustava ja todella nopea palvelu! On se laskutuskin nopea ja tarkka, mikä on hyvä asia. Laitteiden huolto määräaikoina on UniqAirilla aktiivista ja oma-aloitteista, joten minulla ei ole huolta huollosta ollenkaan”, Erkki Jylhä summaa.

Kuntatalo, Suomen kuntien ja kaupunkien hermokeskus

Helsingin Kalliossa osoitteessa Toinen linja 14 on kuuluisa punatiilinen rakennus. Tämä on Kuntatalo, Suomen kuntien ja kaupunkien hermokeskus. Kuntatalo rakennettiin 1982 historialliselle puukorttelialueelle, paikalle, jossa aiemmin toimi maalareiden ammattikoulu.

”Nyt täällä Kuntatalossa työskentelee päivittäin 330 ihmistä. Meillä on työ- ja kokoustiloja viidessä kerroksessa. Niiden alla on kellaritilat, joissa on talotekniikka, varastotilat ja parkkitilat”, Kuntatalon tekninen isännöitsijä Erkki Jylhä kertoo.

Täällä toimii useita organisaatioita, jotka keskittyvät muun muassa kuntapäättäjien koulutukseen, kaupunkisuunnitteluun, hankintoihin, edunvalvontaan ja julkaisutoimintaan, sekä asiantuntija- ja tietopalvelujen tarjoamiseen.

Kuntatalosta vuokrataan tiloja kokouksille ja tapahtumille. Talon 30 erikokoista, esteetöntä kokoustilaa, 250 hengen sali sekä videostreamaus- ja -neuvottelulaitteet luovat mainiot puitteet.

Talossa toimivista organisaatioista Kuntaliitto järjestää Kuntatalossa seminaarien lisäksi vuosittaisen Kuntamarkkinat- tapahtuman. Kuntamarkkinat on julkisalan huippufoorumi, johon kokoontuu yli 7.000 kuntien, valtion ja muun julkishallinnon päättäjää sekä lähes 200 näytteilleasettajaa.

Erkki Jylhä aloitti työt Kuntatalossa 2006. Jylhä kertoo, että hän tutustui UniqAir-ilmanpuhdistimiin juuri Kuntamarkkinoilla muutama vuosi sitten. Sen jälkeen on tapahtunut paljon.

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää

Kotiin, toimistolle tai suurempiin tiloihin

Uniq-ilmanpuhdistin - musta lasi - UniqAir

Uniq 2-ilmanpuhdistin

899 €alk. 32,31 €/kksis. alv 24 %
Katso tuote