Vaativaa ajatustyötä tekevät ihmiset tarvitsevat puhdasta ilmaa

Uutisarkisto

2022

”Teemme vaativia IT-arkkitehtuurisuunnitelmia isoille yrityksille. Niissä ei ole varaa virheisiin. Vaativa asiantuntijatyö vaatii erinomaiset työskentelyolosuhteet, jotta työn tulokset ovat erinomaiset”, aloittaa Heikki Lavanko DataCenter Finlandista.

Heikki vastaa yrityksen uusien palvelujen kehittämisestä, ja hän on yrityksen työsuojeluvaltuutettu. Heikki totisesti tuntee porukkansa, sillä hän on ollut yrityksessä yli 10 vuotta.

”Ihmisen aivot vaativat puhdasta energiaa toimiakseen tehokkaasti.”

Työsuojeluvaltuutettuna Heikki tietää hyvin, että Suomessa työturvallisuuslaki takaa työntekijöille terveelliset työtilat. DataCenter Finland on järjestänyt työntekijöilleen paljon enemmän.

”Asiantuntijoistaan välittävä työnantaja pitää kaikista työhyvinvoinnin kannalta tärkeistä asioista huolen. Ainoa uniikki voimavara meidän firmassa on meidän henkilöstö!"

Työhyvinvointiin panostaminen

"Henkilöstömme hyvinvointiin pitää panostaa, jotta kaikki suoriutuvat omista töistään parhaiten. Koska teemme keskittymistä vaativaa ajatustyötä, emme salli häiriötekijöitä, kuten vireystasoa huonontavaa ilmaa. Kyllähän sen jokainen ihminen huomaa, että omakin työteho laskee, jos huoneen ilma on paksu ja flunssaiset työkaverit vielä yskivät vieressä” Heikki Lavanko havainnollistaa.

”Yrityksessämme suositaan terveyttä ja työvireyttä ylläpitävää liikuntaa. Meillä panostetaan terveydenhuoltoon ja hampaidenhuoltoon. Sekä tietenkin hengitysilmaan.”

"UniqAirin ilmanpuhdistimet lisäävät työhyvinvointia."

Puhtaan sisäilman tärkeys

Hengität 10.000 litraa ilmaa päivässä. Jokainen henkäys tuulettaa 300 miljoonaa keuhkorakkulaa, joilla on pinta-alaa yhtä paljon kuin isossa asunnossa tai avokonttorissa.

”Töissä ja kotona on tärkeää hengittää puhdasta ilmaa. Kun ajattelet, että vietät sängyssäsi 8 tuntia joka yö, sillä on väliä, mitä makuuhuoneessasi hengität. Sama 8 tuntia vuorokaudessa pätee työpaikalle. Kaikki eivät tule ajatelleeksi, että siellä työpaikalla ollaan se 8 tuntia joka työpäivä”, Heikki Lavanko hymyilee.

Työsuojeluvaltuutetut Suomessa tietävät, että jokainen meistä voi vaikuttaa. Kun osataan vaatia puhdasta sisäilmaa päättäjiltä, työsuojeluvaltuutetuilta, luottamushenkilöiltä ja työterveyslääkäreiltä, alkaa myös puhdasta ilmaa syntyä.

Ilmanpuhdistimen vaikutukset

DataCenter Finlandin tiloissa on käytössä lukuisia UniqAir PRO -ilmanpuhdistimia. Espoon ja Savonlinnan toimitiloissa on ilmanpuhdistimia ja lisäksi yrityksen massiivisten, tietoturvallisten, korkeaa teknologiaa edustavien konesalien yhteydessä olevissa tiloissa, kuten lempeästi nimetyssä ”pajassa”, on ilmanpuhdistimia.

”Kun ilmanpuhdistimet tulivat meidän officelle, eka fiilikseni oli epäusko. Voiko laite oikeasti vaikuttaa ilman laatuun?"

Heikki Lavanko suhtautuu intohimoisesti teknologiaan.

”UniqAirin ilmanpuhdistimet sisältävät ihmeellistä teknologiaa! Kun ilmanpuhdistimet tulivat meidän officelle, eka fiilikseni oli epäusko. Voiko laite oikeasti vaikuttaa ilman laatuun? Itselläni kun ei ollut mitään sisäilmaoireita. Joillakin työntekijöillämme oli hengitystieoireita, ihon kuivamista ja flunssan kaltaisia oireita. Onneksi ihmiset raportoivat minulle, niin pystyimme korjaamaan heti tilanteen ja hankimme UniqAirin laitteet. Ihan mielenkiinnosta kokeilimme myös viedä yhden laitteen tilaan, jossa oli häiritseviä hajuja. Saman tien hajut lähtivät pois”, Heikki Lavanko kertoo.

UniqAirin ilmanpuhdistimet puhdistavat 100% haitallisista kaasuista ja jopa 99,9% haitallisista pienhiukkasista.

Kasvua ilman kipuja

”Yrityksemme kasvaa vahvasti koko ajan. Teemme yritysostoja ja rekrytoimme asiantuntijoita. Ihmisiä tulee koko ajan lisää, ja tilojamme käytetään koko ajan tehokkaammin. Huoneissa, joissa on enemmän väkeä samassa tilassa, oli aiemmin paksu ilma. Nyt ilma tuntuu hyvältä hengittää, eikä ole paksua, kun tilassa on ilmanpuhdistin”, Heikki Lavanko on havainnut.

"Nyt ilma tuntuu hyvältä hengittää, eikä ole paksua, kun tilassa on ilmanpuhdistin”

”Yrityksemme lähtee hakemaan ISO14001-ympäristösertifikaattia meidän kaikelle toiminnalle, ja siinäkin on varmasti syytä ottaa huomioon myös puhdas ja terveellinen sisäilma”, Heikki Lavanko sanoo.

”Meidän jengi saa maanantait yhtä hyviksi päiviksi kuin perjantait”, kirjoittaa Heikin työkaveri Amanda Shonubi blogissaan DataCenter Finlandin saitilla. Mikäs on yrityksen kasvaa, kun porukka on näin onnellista!

Lue myös nämä

UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hiilijalanjälkemme laskeminen antoi mielenkiintoista ajateltavaa

Lue lisää
UniqAir -ilmanpuhdistimet - artikkelit

Hyvä ilmanpuhdistin testikäyttöön! Näin otat UniqAir Pron kokeiluun 2 viikoksi yritykseesi

Lue lisää

Kotiin, toimistolle tai suurempiin tiloihin

Uniq-ilmanpuhdistin - musta lasi - UniqAir

Uniq 2-ilmanpuhdistin

899 €alk. 32,31 €/kksis. alv 24 %
Katso tuote
UniqAir PRO

UniqAir PRO

Katso tuote